Cum arată orașul din vulcanul insulei Aogashima (Video)

De: Gabriela Voicu / 04.12.2012, 10:08
Cum arată orașul din vulcanul insulei Aogashima (Video)
Pe insula vulcanică Aogashima, din Marea Filipinelor, trăiesc 205 japonezi, chiar în craterul unui vulcan.

Un crater vulcanic imens de pe o insulă niponă este locuința a 200 de oameni. Ineditul oraș este unul dintre cele mai captivante locuri de vizitat de pe planetă.

Dacă sunteți în căutarea unui peisaj care taie răsuflarea, insula vulcanică Aogashima, din Marea Filipinelor, este una dintre cele mai bune opțiuni. Ceea ce face insula aceasta atât de specială este forma ei, dată de micul vulcan apărut în craterul unui vulcan mai mare. Lungimea maximă a insulei este de 3,5 kilometri, iar lățimea – de 2,5 kilometri. Accesul aici se poate face cu elicopterul sau cu feribotul.

205 japonezi trăiesc în craterul acestei insule, potrivit ultimului recensământ, din 2009. Ea este parte a arhipeleagului Izu, care aparține Japoniei și vulcanul este activ. Ultima erupție a avut loc în urmă cu peste 200 de ani (în 1785) și a ucis 140 de persoane. Deși o nouă erupțe nu este exclusă, locuitorii neobișnuitului oraș nu se gândesc să-l părăsească. Ei nu sunt deloc izolați de lume, așa cum am fi tentați să credem văzând insula. Pe ea există electricitate, internet, drumuri asfaltate, o școală, un oficiu poștal, un magazin și heliportul orașului.

Pe lângă faptul că este un loc excelent pentru relaxare, insula oferă și câteva activități distractive, cum ar fi scufundările și drumețiile.