Cum arată păpușa Barbie fără machiaj

De: Gabriela Voicu / 03.04.2013, 12:00
Cum arată păpușa Barbie fără machiaj
Pentru cei care s-au întrebat cum ar arăta celebrele păpuși Barbie fără machiaj, un spaniol are răspunsul.

Un spaniol a arătat tuturor „adevărata fața” a păpușilor Barbie. Barbie, care a fost lansată de compania Mattel pe 9 martie 1959 si a revoluționat industria păpușilor a fost imaginată acum cu părul nearanjat, cu aparat dentar, cearcăne, acnee și fără machiaj. Dacă până acum păpușa a fost lansată în diferite variante – astrounaut, doctor -, ea nu a apărut niciodată fără machiaj.

Barbie s-a vândut în circa un miliard de exemplare în peste 140 de țări și a fost criticată pentru că le învață pe fetițe despre efectele machiajului și promovează dimensiuni ale corpului ireale: înălțime peste 1.95 m, talie de 45 cm, șolduri de 85 de cm și circumferința bustului de 96-100 de cm.

Barbie fără machiaj

În realitate, nicio femeie nu are proporțiile lui Barbie și a fost blamată inclusiv pentru că a cauzat tinerelor dezechilibre alimentare, lansând chiar și o boală – Sindromul Barbie, adică dorința de a avea un aspect fizic și o viață ca a celebrei jucării. În ultimii ani, multe tinere au recurs la operații estetice pentru a arăta ca păpușile, iar cazul Valeriei Lukyanova este cel mai recent.