Cum arată scena pe care Roger Waters va ridica Zidul

De: Gabriela Voicu / 26.08.2013, 13:30
Cum arată scena pe care Roger Waters va ridica Zidul
Mai sunt câteva zile până când în Piața Constituției vom asista la cea mai mare producție muzicală realizată vreodată în România, "The Wall".

Mai sunt câteva zile până când în Piața Constituției vom asista la cea mai mare producție muzicală realizată vreodată în România, „The Wall”.

Zeci de tiruri cu echipament tehnic au sosit în București și câteva mii de oameni lucrează la scena pe care va urca Roger Waters.

O scenă imensă, un ecran gigantic pe care vor fi proiectate imagini live sau animații special refăcute pentru acest turneu, păpuși uriașe și efecte pirotehnice care îi vor introduce pe spectatori într-o atmosfera de film – așa va arăta spectacolul „The Wall”, după mai bine de 30 de ani de când a fost văzut prima dată.

În 1980, la Londra, mii de oameni veneau să vadă pentru prima dată spectacolul „The Wall”, la Earl’s Court. Atunci, muzicienii erau ajutați de o armată de operatori care aprindea și stingea luminile și mânuia păpușile. Pe 28 august 2013, în Piața Constituției, spectacolul va fi complet digitalizat.

„Boxele principale, cele din fața scenei, sună ca un sistem hi-fi. Sună ca cel mai bun sistem hi-fi pe care l-atț avut în living”, a promis Roger Waters.

2600 de persoane ajută la pregătirea producției. 51 de tiruri aduc în Piața Constituției echipamentul tehnic pentru concert.

Scena e doar o mică parte a decorului care îi așteaptă pe spectatori în Piața Constituției, iar aceasta va fi acoperită treptat de Zid.