Cum arată şi cu ce se ocupă soţia lui Dacian Cioloş. Poveste de dragoste ca-n filme

De: Cătălina Matei / 28.02.2017, 13:31
Cum arată şi cu ce se ocupă soţia lui Dacian Cioloş. Poveste de dragoste ca-n filme
Puţini ştiu detalii din viaţa personală a fostului premier Dacian Cioloş.

Soţia lui Dacian Cioloş este franţuzoaica Valerie Ciolos-Villemin, despre care există zvonuri aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franţei Michel Barnier. Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său, Dacian, a fost comisar european. Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent, potrivit profilului său de Linkedin. A ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova

„Pe soţia mea, Valérie, am cunoscut-o în Franţa, la şcoală. Am fost colegi un an. Valerie fusese înainte în România, cunoştea ţara şi ne-a fost foarte uşor să comunicăm. Treptat, relaţia noastră s-a schimbat, a devenit una puternică şi, în 2000, ne-am căsătorit. Am venit în ţară. Am tot fost pe drumuri între România, Franţa, Bruxelles, şi aşa a trecut timpul“, spunea Dacian Cioloş pe vremea când era ministrul agriculturii.