Cum arată varianta reală a casei lui Bilbo Baggins din „The Hobbit”

De: Gabriela Voicu / 17.12.2012, 17:20
Un american din Pennsylvania, SUA, și-a dorit să locuiască într-o casă asemănătoare cu cea a lui Bilbo Baggins din "The Hobbit". Iată ce a ieșit!

Un fan al lui JRR Tolkien a vrut să se asigure că va avea parte de confortul de care se bucură Bilbo Baggins în căsuța lui din „The Hobbit” și a creat o locuință asemănătoare, în Pennsylvania, SUA.

Casa construită chiar în grădina bărbatului, va adăposti colecția sa care include cărți ale lui Tolkien și obiectele tematice pe care el le-a acumulat de-a lungul anilor.

Construicția de aproape 56 de metri pătrați a fost realizată de arhitectul Peter Archer, iar frumusețea ei constă în modul în care se „asortează” cu mediul înconjurător, părând desprinsă dintr-o poveste.

Vezi galeria foto

„Am vrut un spațiu relaxant, chiar dacă de dimensiuni reduse, în care proprietarul să se simtă bine printre obiectele din colecția sa”, a declarat Archer.

Deși este o construcție nouă, echipată corespunzător pentru a asigura tot confortul de care cineva ar avea nevoie, casa-Hobbit arată ca o construcție care datează din vremuri străvechi.

Proprietarul nu a dorit să își dezvaluie numele sau suma cheltuită pentru acest proiect, dar Peter Archer spune că lucrează la ceva similar în Tasmania.