Cum arăta Vivienne Westwood, controversata creatoare de modă, în tinereţe!

De: Nicoleta Nicolae / 25.04.2016, 12:06

Cum arăta Vivienne Westwood, controversata creatoare de modă, în tinereţe!
Vivienne Westwood a reuşit să facă istorie şi să schimbe cursul modei prea cuminţi până în anii '70.

 „Am fost un copil bun şi o mare cititoare. Ce-mi aduc aminte este că celorlalţi copii nu le păsa despre suferinţă, în general. Mie mereu mi-a păsat”, spunea Westwood într-un interviu. A urmat cursurile unei facultăţi de artă, iar în 1962 s-a căsătorit cu Derek Westwood, un muncitor într-o fabrică. Un an mai târziu, Vivienne a născut primul copil, Ben, iar în 1965 s-a despărţit de soţul său.

Căsnicia celor doi s-a terminat când tânăra de atunci l-a cunoscut pe Malcolm McLaren, un student radical şi viitorul manager al trupei Sex Pistols. Vivienne era educatoare, iar în timpul liber făcea bijuterii pe care le vindea în celebrul târg din Porto­bello. Malcolm provenea dintr-o familie cosmopolită cu origini portugheze şi evreieşti. „Era foarte atrăgător, ştia tot ce se întâmplă în lume, era la curent cu tot. Eu n-aveam habar de nimic”, îşi amintea Vivienne. Doi ani mai târziu, în 1967, s-a născut singurul lor copil, Joe, care astăzi este fondatorul brandului de lenjerie intimă de lux Agent Provocateur.


Cei doi şi-au deschis împreună un butic de haine pe King’s Road, unde au început revoluţia stilului cu ace de siguranţă, fermoare, tricouri rupte şi pantaloni bondage, deveniţi reprezentativi pentru acea perioadă.  Sursa principală de inspiraţie erau motocicliştii, prostituatele şi fetişiştii.

A refuzat să-şi includă compania într-un trust şi nici nu şi-a impus să o transforme într-una din cele mai profitabile afaceri ale modei. A devenit una dintre cele mai profitabile datorită convingerii sale personale că prin modă se poate transmite ideea unei generaţii.