Cum arătau candidatele la „Miss Europa” din anul 1930

De: Carmen Ulian / 08.01.2015, 15:00
Concursurile de frumusețe au atras dintotdeauna femeile frumoase de pretutindeni. Iată cum arăta o astfel de competiție pe la 1930. vezi cât de frumoase erau și candidatele din România.

Concursul de frumsuețe „Miss Europa” era o competiție continentală la care participau reprezentantele sexului frumos din Europa, dar și din afara ei. Israel, Turcia sau Liban aveau și ele participante la această competiție.

Primul concurs de gen a avut loc în 1920. Un an mai târziu se desfășura la Paris. Concursul de frumusețe este un eveniment ce are o istorie peste 90 de ani.

Să privin în continuare cum arătau pe la 1930 candidatele la concursul de frumusețe „Miss Europa”, ce standarde erau, ce ținute purtau și cât de mult s-au schimbat lucrurile în timp:

GALERIE FOTO

miss

Paris, 1930. Miss Rusia, Miss Austria și Miss Olanda

miss

Vera Curran, Miss Irlanda

miss

Janet van Parys, Miss Belgia, locul 3 la Miss Europa 1930

miss

Maria Papst, Miss Ungaria

miss

Inge von Greenberg, Miss Austria

miss

Ria van der Rest, Miss Olanda

miss

Dorit Nitikovski, Miss Allemagne (Germania)

miss

Dorit Nitikovski, Miss Germania

miss

Kunqu Christ Chobanov-Nedev, Miss Bulgaria

miss

Milada Dostalova, Miss Cehoslovacia

miss

Zoica Dona (22 de ani), Miss România – a reprezentat țara noastră la numeroase concursuri de profil. A iesit pe locul 2 la Miss Europa 1930

Prima competiție Miss România a avut loc în anul 1929 și a fost câștigată de Magda Demetrescu, o bucureșteancă de numai 17 ani. La concursul internațional care a avut loc în Galveston, Texas, aceasta a obținut locul VI, pentru care a fost răsplătită de organizatori cu 100 de dolari și un ceas brățară.

miss

Magda Demetrescu, Miss România 1929

Anul următor, înm 1930, olteanca Mariana Mirică și-a încercat și ea norocul peste Ocean. Șansa i-a surâs tinerei, care a urcat pe podium, alături de americancele Dorothy Dell Golf, câștigătoarea titlului „Miss Universe 1930”, și Helen Hannan, ocupanta locului secund.

miss

Mariana Mirică, Miss România 1930

Erastia Peretz, adolescenta blondă de 17 ani cu ochii verzi din „Târgul Ieșilor”, a fost desemnată în 1931 să reprezinte România la concursul internațional „Miss Universe”, de la Galverston. 

miss

Erastia Peretz, Miss România 1931

CLICK AICI PENTRU A VEDEA RESTUL CANDIDATELOR LA TITLUL DE MISS EUROPA 1930

miss

Miss Grecia, Aliki Diplaraku, câștigătoarea Miss Europa 1930