Cum au fost salvate de la moarte 3.000 de pisici

De: Marian Andrei / 17.01.2014, 15:00
Activiștii pentru protecția animalelor din provincia chineză Wuhan au blocat un camion care transporta peste 2.800 de pisici către restaurantele din orașul Nanning.

Pe 14 ianuarie, activiștii au descoperit un camion care transporta pisici pentru a fi livrate  unor restaurante. Ei au înconjurat camionul, blocându-i deplasarea și au anunțat autoritățile.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Activiștii au tinut camionul „sechestrat” până a doua zi, când pisicile au fost trecute în custodia Asociației pentru Protecția Animalelor din Wuhan, după ce poliția a descoperit că documentele de transport prezentate de șofer erau false.

Un purtător de cuvânt al Asociației a declarat că deși număruș de pisici este mare, vor face toate eforturile pentru salvarea lor și plasarea în siguranță.

Anterior, în luna noiembrie, un alt transport de 600 de pisici destinate vânzării pentru blană și carne a fost descoperit în regiunea Putuo din Shanghai. Atunci toate pisicele au fost adoptate de voluntari și centre de adopție sau eliberate în zone care nu prezentau pericol pentru ele.