Cum care Mercur?

Apropo.ro / 18.04.2005, 11:24
Cum care Mercur?
Mare revelație mi-a provocat ultima informație culeasa în exclusivitate pentru mine în primul rand și apoi pentru telespectatorii PROTV, (asta e, apreciaza sinceritatea!), în direct, de la Neti. ... Adica stai sa vezi! Așa cum eram eu sigura de-o chestie,


Mare revelație mi-a provocat ultima informație culeasa în exclusivitate pentru mine în primul rand și apoi pentru telespectatorii PROTV, (asta e, apreciaza sinceritatea!), în direct, de la Neti.



Adica stai sa vezi! Așa cum eram eu sigura de-o chestie, cum ca Neti e, fara tagada, Neti, tot așa aș fi bagat mana-n foc oricand ca Mercur e din vreme-n vreme retrograd. Adica doi ani de zile, am papat cu linguroiul din aceasta realitate, fara sa clipesc… Ca scapam telefonul mobil în ligheanul cu Ace și Persil, ca picam fleașca de pe tocurile de doi’șce centimetri pe cele trei trepte din fața blocului… Înțelegi? Știam o chestie. Ca n-am ce-i face, ca de vina-i Mercur!

„Bai, prost, tare prost mi-a mers ieri!”, îi plangeam lui Neti în batista, cu noaptea-n cap, la cabina de machiaj… „Prost, a’ draku’!!!”.

„Normal, susura ea hipnotic. E Mercur retrograd!”

„Ahaaaaa”, ma dumiream eu. „E retrograd, nemernicu’! Pai, și cand o sa-mi mearga și mie mai bine, mai Neti?”

„Saptamana asta în nici un caz… Ca-i Mercur retrograd”.

„Da, acuma! Acum ca nu mai e asta retrograd, de ce nu pot și eu sa dorm neîntoarsa? Ma toooooot trezesc de trei-patru ori pe noapte și stau cu ochii în tavan, cu jumatațile de ora și la patru, cand suna ceasul, sunt sfarșita rau, de-mi vine sa ți-l iau pe Mercur și sa-i dau cap în cap craterele meteoritice, înțelegi?”

„E, acum te mai resimți dupa perioada în care a fost retrograd… Și maine, vezi ca-i luna plina, o sa dormi și mai prost! ”

Și bla-bla, bla-bla, discuții lungi, dileme spulberate… Cert e, ca în vreme, capatasem un fel de respect pentru Mercur, ca-n fața unui adversar imbatibil, cand… ei bine, cand vine într-o zi Neti, senina, ca o luna plina, și se jura, în direct ca Mercur n-a fost, nu este și nici nu va fi retrograd vreodata!

Haaaaaaaa… Haaaaaa… Apnee totala, vorba lui nea Dedu! Mi s-a facut negru complet în fața ochilor, mai negru ca cerul mercurial!, și am auzit-o de undeva de departe pe Neti, explicand ca totul se datoreaza percepției noastre subiective, ca numai noua, de pe Pamant, ni s-ar parea ca Mercur e retrograd, cand-colo, e bine-mersi, în grafic! „Aha, m-am dumirit… Deci nu era retrograd, nemernicu’! Fir-ar el sa fie! Și atunci cand o sa-mi mearga și mie mai bine, mai Neti?”

Olivia Steer

Tags: