Cum funcționează programul ”Prima mașină”

De: Carmen Ulian / 03.11.2014, 10:54
Cum funcționează programul ''Prima mașină''
Cei care vor să cumpere un autoturism prin programul ''Prima mașină'', cu credit, trebuie să depună un avans de minimum 5% sau 10%, în funcție de vârstă.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care vor să cumpere cu credit un autoturism prin programul „Prima Mașină” trebuie să depună un avans de cel puțin 5% din prețul de achiziție, iar în cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul crește la minimum 10%.

Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finanțelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garantează creditele, persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, inclusiv, la data aprobării creditului vor beneficia de o finanțare – exclusiv dobânzile și comisioanele bancare și alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit – care va acoperi maximum 95% din prețul de achiziție prevăzut în factura proforma. Statul va garanta 50% din finanțarea acordată.

Persoanele cu vârsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finanțare – exclusiv dobânzile și comisioanele bancare și alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit – care va acoperi maximum 90% din prețul de achiziție prevăzut în factura proforma. În acest caz, statul va garanta 40% din finanțare.

Citește mai multe detalii despre programul Prima Mașină, pe Mediafax