Cum îți afectează culorile starea de spirit

De: Mihaela Enache / 16.09.2013, 10:45
Cum îți afectează culorile starea de spirit
Persoane diferită preferă culori diferite. Culoarea preferată a unei persoane poate fi a doua opțiune pentru o altă persoană. Potrivit oamenilor de știință, fiecare culoare transmite un mesaj unic creierului și acest lucru ne afectează, în cele din urmă, starea de spirit.

1. Galbenul

Galbenul este o culoare ce întinerește, ce îți poate îmbunătăți foarte mult starea de spirit. Aceasta este o culoare reflectorizantă și însorită, care te va ajuta să te simți pozitiv și optimist. Aceasta îți echilibrează mintea și te menține într-o stare de spirit veselă toată ziua.

2. Roșu

Roșu este considerată o culoare stimulantă și energizantă. Acesta sporește încrederea în sine și crește pofta de mâncare. O rochie roșie îți poate oferi multă încredere. Aceasta este o culoare dinamică, ce poate produce o iluzie de fantezie. Te poate face să te simți puternic și dominant. Totodată, roșu este considerată culoarea dragostei. Te face pasional în dormitor.

3. Portocaliu

Portocaliul este, de asemenea, considerată ca fiind culoarea dragostei. Ea este distractivă și cu adevărat de impact. Îți poate însufleți viața amoroasă. Culoarea portoliu te ajută să te simți curajos și distinct. Această culoare foarte energică îți permite să te simți diferit în mulțime. Te poate face și mai fericit. Portocaliul este considerată, de fapt, o culoare antidepresivă.

4. Verde

Culoarea verde te ajută să te simți mai relaxat. Aceasta place ochilor și îți reface energia. Culoarea verde este adesea folosită pentru pereții sălilor de clasă, pentru că acționează ca un stres buster. Verdele dă un sentiment de liniște. Simbolizează speranța, loialitatea și unitatea. Culoarea verde te poate face să te simți mai îngăduitor.

5. Albastru

Culoarea albastră relaxează mușchii. Aceasta scade tensiunea arterială și dă un efect calmant. Este o culoare ideală pentru copiii hiperactivi. Totodată, este o culoarea excelentă ce sporește meditația spirituală și vindecarea.

6. Roz

Rozul este o culoare la modă, considerată a fi în mod special specifică fetelor. Este o culoare liniștitoare, un simbol al iubirii pure, al frumuseții și inocenței. Rozul este o culoare romantică, ce calmează simțurile.