Cum îți poate afecta sănătatea dinților starea ta generală de sănătate

Apropo.ro / 08.11.2013, 13:46
Cum îți poate afecta sănătatea dinților starea ta generală de sănătate
Întreaga dantură face parte din aparatul masticator și intră în angrenajul unei bune funcționări a organismului. Dacă aceasta este afectată și starea de sănătate poate fi afectată.

Întreaga dantură face parte din aparatul masticator și intră în angrenajul unei bune funcționări a organismului. Dacă aceasta este afectată și starea de sănătate poate fi afectată. De asemenea, există și situația inversă, când starea generală proastă poate afecta atât dinții, cât și gingiile, dar și suportul de susținere al acestora în osul maxilar.

Studiile au arătat că problemele din sfera oro-denatră pot genera sau înrăutăți, în cazul în care sunt deja prezente, accidentele vasculare, bolile de inima, afecțiuni ale plămânilor, diabetul sau pot afecta sarcina.

Bacteriile prezente în cavitatea bucală de pe timpul afecțiunilor gingiilor pot fi aspirate de la nivelul gurii sau gâtului, determinând infecții la nivelul plămânilor.

Citește continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla cum îți afectează problemele dentare sănătatea întregului organism.