Cum îți protejezi contul de e-mail

Apropo.ro / 10.09.2012, 17:00
Cum îți protejezi contul de e-mail
Îată câteva informații utile care vă vor ajuta să vă securizați mai bine conturile de e-mail și alte conturi personale.

După tranzacțiile online (folosind cardul bancar), cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este securitatea conturilor personale, de e-mail sau de altă natură (abonamente la publicații online, conturi de acces la diverse servicii etc.).

Multă lume, inclusiv utilizatori care au cunoștințe avansate în alte utilizării unui computer cu acces la Internet, neglijează acest lucru. Cea mai des întâlnită cauză este aceea că au o mulțime de conturi pe o mulțime de site-uri și nu mai au răbdare să le seteze la un nivel înalt de siguranță.

Alegerea unei parole puternice

O parolă slabă este primul punct pe care îl atacă o persoană rău intenționată. Nici măcar nu trebuie să fie un mare hacker pentru a ghici parole de genul „asdasd” sau „123123”. Ați spune că nimeni nu folosește astfel de parole, dar statisticile ESET vin să susțină asta, iar vestea nu tocmai veche legată de conturile compromise de Yahoo! (peste 450.000 la număr) confirmă faptul că lanțul slăbiciunilor începe de aici.

Când accesați Internetul printr-o rețea Wi-Fi deschisă, este bine să apelați pe cât posibil la protocolul HTTPS, mult mai sigur decât vechiul HTTP. Acesta din urmă poate fi mai accesibil hacker-ilor care folosesc așa zisele aplicații de tip „sniffer” (ex: Firesheep) pentru interceptarea datelor de autentificare.

Citiți mai multe despre cum vă puteți proteja conturile online mai bine pe Go4it.ro.