Cum l-a cunoscut Regina Ana pe Mihai de România: „În loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi …”

De: Nicoleta Nicolae / 08.03.2016, 10:29

Cum l-a cunoscut Regina Ana pe Mihai de România:
Principesa Ana de Bourbon-Parma l-a cunoscut pe Regele Mihai al României după ce acesta fusese nevoit să abdice, cei doi căsătorindu-se în iunie 1948, la Atena.

Ea devenea astfel Regina Ana, femeia care îi sta şi astăzi alături Regelui Mihai, internat în stare gravă intr-un spital din Elveţia. Regina Ana a dezvăluit într-un interviu acordat la TVR Eugeniei Vodă cum l-a cunoscut pe regele Mihai.
 „Vărul meu, Jean de Luxemburg, dădea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Am mers acolo, mai ales că nu fusesem la nunta reginei Elisabeta. Mama şi fraţii mei erau deja acolo, la hotelul Claridge’s. Când am ajuns, am urcat la apartamentul unde ştiam că e mama. Intrând, am văzut-o pe regina Elena, pe ducesa de Aosta, sora ei şi pe mama. Iar de vorba cu ele, în picioare, era un tânăr în uniformă… Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simţit atât de umilită de mine însămi, încât am ieşit imediat, ca să merg la verişoarele mele, care erau la alt etaj”, a povestit Regina Ana.

Ea a dezvăluit şi un episod amuzant, când a fost invitată de Refgele Mihai la film: „După asta am mers la cinema împreună, pentru că regele nu ştia cum se stă la coadă la un cinematograf, cum se plăteşte… Da! Atunci fratele meu Michel şi cu mine l-am învăţat cum se trăieşte simplu, nu într-un palat. Aşa a aflat cum se stă la coadă, cum se plăteşte la un magazin, cum se cumpără bilete la cinema. Era amuzant. Nu ştia nici cum se plăteşte taxiul”.