Cum lupta americanii „de rand” impotriva crizei: isi cumpara seifuri!

Apropo.ro / 17.08.2011, 12:26
Cum lupta americanii „de rand” impotriva crizei: isi cumpara seifuri!
Vanzarile de seifuri din Statele Unite au crescut de pana la trei ori in ultimele saptamani, in conditiile in care cei mai multi oameni vor sa-si stie in siguranta economiile.

Lipsa increderii in banci si nesiguranta de pe pietele bursiere au condus la majorarea semnificativa, in SUA, a vanzarii de seifuri.

Compania Value Safes a vandut seifuri in valoare de 13.000 de dolari pe zi in ultima saptamana, de peste trei ori peste media de 3.500 de dolari a saptamanii anterioare.

Alte companii care au raportat cresteri semnificative ale vanzarii de seifuri sunt SentrySafe, cu un avans al vanzarilor de 44% in 24 de ore, si Maximum Security, companie care vinde seifuri pentru bijuterii, arme si alte valori, care afirma ca a inregistrat o crestere a cererii de peste 30% in ultimele doua saptamani.

„Oamenii sunt pur si simplu speriati. Cea ce se intampla cu pietele finanicire este numai ultima parte. Populatia este ingrijorata de deprecierea dolarului, jafurile in crestere si chiar de posibilitatea unor tulburari sociale precum cele din alte tari„, a spus Nancy Bryan, proprietarul companiei Maximum Security, din statul american California.

Potrivit CNN, desi recesiunea a fortat multi americani sa faca economii, acestia nu se zgarcesc cand vine vorba sa-si protejeze valorile.