Cum „operează” rromii, turiștii din Paris

De: Carmen Ulian / 22.04.2014, 16:15
Camerele de supraveghere din Paris au surprins momentul în care un turist care încerca să scoată bani de la un bancomat a fost înconjurat de un grup de cerșetori rromi.

Un turist de vârstă mijlocie care încerca liniștit să scoată niște bani de la un bancomat din apropierea catedralei Notre Damme din Paris a fost surprins să vadă cum este înconjurat de un grup de rromi.

furt rromi

Aceștia, inițial păreau că sunt la cerșit, însă ca foarte mulți care ajung prin toate colțurile lumii, nu caută un loc de muncă, ci merg la furat.

Același lucru i s-a întâmplat și turistului, care, după cum se poate vedea pe imaginile obținute de pe camere de supravhegere din zonă, a încercat din răsputeri să se lupte cu aceștia păzindu-și bunurile personale. Pe cât s-a putut, căci fiind depășit numeric, gen 5 – 1, turistul nu a avut prea multe șanse. Unul încerca să îi ia banii predați de bancomat, altul încerca să îi ia bunurile din buzunare, o alta să distragă atenția, și tot așa.

Autoritățile locale au declarat că astfel de practici sunt din ce în ce mai des întâlnite în Franța. Au loc numeroase furturi, înjunghieri, și de fiecare dată hoții rromi râd nepăsători și fug. Cetățenii și turiștii se tem că nu mai au parte de siguranță atunci când sunt pe stradă.

furt rromi

La Roma este aceeași poveste, parcă fără sfârșit. Parisul este unul dintre cele mai populare și vizitate orașe din lume, iar autoritățile au decis ca rromii bulgari și români care nu se pot integra în sistem să fie trimiși acasă. Ce măsuri credeți că ar putea fi aplicate celor care fac astfel de fapte?