Cum păstrezi vibrantă culoarea unui păr vopsit? Paşii necesari îngrijirii părului vopsit

Apropo.ro / 25.07.2018, 16:24
Cum păstrezi vibrantă culoarea unui păr vopsit? Paşii necesari îngrijirii părului vopsit
Un păr vopsit are o strălucire aparte. Un vibe care transmite energie şi curajul schimbării. Este un look al unei femei care îndrăzneşte şi vrea să iasă în faţă. Ştii oare cum păstrezi vibrantă culoarea unui păr vopsit?

Pentru a îngriji corect un păr vopsit, este nevoie în primul rând să apelăm la o linie specială care conţine ingredientele necesare nevoilor pe care le are acest tip de păr. Este important să înţelegi faptul că, odată ce l-ai vopsit, părul îşi schimbă structura complet şi are, astfel, nevoi diferite faţă de cele ale unui păr natural, netratat chimic.

Linia  Brilliance Color de la Wella Professionals conţine vitamina E ( un puternic antioxidant) care protejează împotriva radicalilor liber, Pantenol ( vitamina hidratantă) şi acid glioxilic ( ce ajută la menţinerea culorii în timp).

Cum procedezi concret?
În primul rând, îţi speli părul cu şamponul Brilliance Color – există două variante: pentru fir mediu spre subţire şi pentru firul mediu spre gros. Important e să alegi şamponul potrivit. De ce? Fiecare are consistenţă diferită, iar proporţia de concentraţie a substanţelor active diferă între cele două. Astfel, dacă ai mai degrabă un fir subşire, apelezi la şamponul pentru fir mediu spre fin, pentru a păstra efectul soft, făra să îl încarci.
Şamponează bine, insistând în mod special pe zona de contur, efectuând un uşor masaj circular cu buricul degetelor, apoi clateşte din abundenţă. Ulterior, tamponează uşor părul cu un prosop, şi aplică pe lungimi, evitând scalpul, fie un conditionner (balsam) Brilliance Conditioner, fie o mască Brilliance Mask.

Cum ştii ce ţi se potriveşte?
Conditioner  este  recomandat persoanelor care se spală ceva mai des (1-3 zile) sau care au un fir mai subţire, iar masca, fiind mai intensă, e recomandată  persoanelor cu firul mai gros şi uscat, sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile. Pe lângă consistenţa diferită, masca necesită durata de acţionare de 5 minute, pe când conditionner-ul se poate clăti imediat. Ambele tratamente,  odată aplicate, se distribuie uniform pe lungimi şi se piaptănă uşor pentru a descurca părul.

La final, clăteşte-ţi din nou părul foarte bine, după care, poţi folosi leave in, ce  rămâne pe păr şi oferă un plus de protecţie, lăsând părul mătăsos. Toate produsele au şi un efect de reducere a încărcarii electrostatice.
Bucură-te de culoare!