Cum poți alege masa de grădină – câteva criterii de care să ții cont

Apropo.ro / 30.06.2022, 14:26
Cum poți alege masa de grădină - câteva criterii de care să ții cont

Reîntoarcerea zilelor frumoase de vară este cel mai adesea sinonimă cu momente mai lungi petrecute afară și cu relaxare la soare. Plăcerea de a se reuni alături de familie sau între prieteni alături de cele mai delicioase preparate sau pur și simplu de a profita mai mult de vremea frumoasă de afară.

Oare ce trebuie să faci pentru a alege masa de gradina potrivită și pentru a profita mai mult de spațiul organizat pe terasa sau în grădina ta?

Masa de grădină este, cel mai adesea, piesa centrală atunci când vine vorba despre amenajarea exteriorului. Asta, alături de cele mai comode șezlonguri pe care adori să te relaxezi în timpul liber.

Care sunt dimensiunile potrivite ale unei mese de grădină?

Dimensiunile mesei de grădină depind de scaunele sau celelalte corpuri de mobilier de exterior pe care vrei să le integrezi. Dacă preferi să te relaxezi alături de prieteni și familie alege mobilierul de gradină în funcție de numărul de invitați. Pentru un cuplu, o masă simplă rotundă este de ajuns. Dacă ai o familie mare sau invitați mulți, constant, o masă simplă de bistro nu este de ajuns. În acest caz, cel mai bine ar fi să alegi o masă care poate primi până la 10-12 scaune.

Cum poți alege mărimea mesei de grădină?

Pentru că toată lumea să se simtă în largul său în jurul mesei, cel mai bine ar fi să alegi o masă cu o dimensiune între 55 și 60 de cm. Mesele mai mici de grădină nu depășesc 55-60 de cm. Dar, pentru mesele mai mari de grădină, poți conta pe o dimensiune de până la 25 de cm.

Care este forma mesei pe care o poți alege?

Pătrată, rotundă, ovală sau dreptunghiulară, chiar ai de unde alege atunci când vine vorba de formă, din fericire pe această parte există varietate. Uneori, din punct de vedere  estetic, forma mesei poate îmbogăți. Un spațiu cu dimensiune redusă poate fi bine pus în valoare cu ajutorul unei piese compacte. Alege fier forjat, materiale reciclate sau lemn natural, vei crea un ambient distins și prietenos.

Mesele de grădină rotunde și ovale sunt apreciate mai ales pentru convivialitatea lor. Pot să primească mai mulți invitați în jurul lor și nu sunt atât de impozante ca și cele pătrate sau dreptunghiulare. Astfel de corpuri sunt recomandate și pentru spațiile mai mici.

Variantele pătrate sunt recomandate pentru spații aerisite, reușind să completeze decorul. Acestea au funcţionalitate ridicată, putând fi exploatate pentru petreceri relaxante, servirea cafelei sau alte tipuri de activităţi. O masă genial selectată îţi va permite să te bucuri de timp de  calitate alături de familie şi prieteni. Fie că alegi jocuri de societate pentru relaxare sau să te bucuri gustări şi seri de cocktailuri, alături de cei dragi, acestea vor fi piese cheie pentru creionarea unui ambient distins în aer liber.

Clasică și cu design conservator, masa de grădină dreptunghiulară seduce prin spațiul pe care îl propune. Este cea mai bună alegere pentru spațiile mari și pentru reuniunile vesele.

Ce material trebuie să alegi pentru o masă de grădină?

  • Masa de grădină din lemn masiv – este un model de masă robust, călduros și natural. Dar, este și cea mai bună alegere pentru cei care sunt în căutare de sobrietate și un stil mai clasic.
  • Masa de grădină din metal este foarte în vogă –  din fier forjat sau din oțel succesul lor se explică prin designul lor pe de o parte și prin longevitatea lor pe de altă parte.
  • Oțelul este simbolul mai modern și regândit al stilului de bistro. Și poate să fie cea mai bună alternativă la aluminiu. Va ști cum să confere cel mai frumos stil industrial grădinii tale.
  • Masa de grădină din rășină împletită și aliminiu – o variantă modernă și rezistentă. Este o masă ce oferă același aspect estetic ca și ratanul. Vine cu un plus de eleganță, dar este și cea mai rezistentă la intemperii. Structura sa de aluminiu este cea care vine cu un plus de soliditate și de lejeritate.

Aleasă corect, masa de grădină este cea care va veni cu un plus de farmec pentru spațiul tău exterior.