Cum poti gresi un CV

Apropo.ro / 21.11.2001, 05:24
Cum poti gresi un CV
Ghid de cariera: Cum se "da afara"? Burse: Pleaca in SUA cu Fullbright Junior 1. Obiectivul este prea general, stufos sau contradictoriu Multi aplicanti fac o impresie nefavorabila chiar de la inceputul CV-ului, prin exprimari de genul: "Un post stimulant



Ghid de cariera: Cum se „da afara”?

Burse: Pleaca in SUA cu Fullbright Junior



1. Obiectivul este prea general, stufos sau contradictoriu Multi aplicanti fac o impresie nefavorabila chiar de la inceputul CV-ului, prin exprimari de genul: „Un post stimulant intr-o companie multinationala care sa-mi permita sa contribui la succesul acesteia prin folosirea la maxim a experientei si competentelor mele si care sa-mi ofere posibilitati de crestere si avansare…” sau „Pozitie de middle-management in marketing, vanzari sau departamentul financiar”.

2. Prea scurt sau prea lung Unele persoane incearca sa comprime o experienta vasta intr-o singura pagina, pentru ca au auzit regula de a nu depasi o pagina, astfel nementionind informatii relevante, realizari etc. La polul opus se situeaza cei care redacteaza CV-uri de 4-5 pagini pline cu detalii irelevante. Cand iti redactezi CV-ul, pune-ti intotdeauna intrebarea daca ceea ce scrii te va ajuta sa obtii un interviu. Regula referitoare la dimensiunea CV-ului este ca nu exista nici o regula. Factorii luati in considerare la stabilirea dimensiunii CV-ului ar trebui sa fie experienta de munca, realizarile si educatia. Si fiecare cuvant din CV ar trebui sa te vanda!

3. Asemanator cu o fisa a postului Una din cele mai intalnite greseli este transformarea CV-ului intr-o lista plictisitoare de responsabilitati avute la fiecare loc in parte, unii chiar folosind toate responsabilitatile enumerate in fisa postului. Mai degraba incearca sa treci cele mai importante responsabilitati si eventualele realizari care ar putea sa te distinga de altii.

4. Greseli gramaticale In special daca redactezi CV-ul intr-o limba care nu iti este familiara, verifica-l cu atentie, chiar roaga un prieten sa-l revizuiasca, pentru a evita greselile de exprimare sau gramaticale. CV-ul este un document care te reprezinta si ar trebui sa fie perfect!

5. Listarea locurilor de munca in ordine cronologica Mai ales daca ai o experienta de munca vasta, aceasta poate duce la pierderea interesului celui care iti citeste CV-ul.