Cum poți motiva emoțional un necunoscut

De: Carmen Ulian / 07.06.2014, 10:00
Cum poți motiva emoțional un necunoscut
Un tip care se afla pe aeroportul din San Francisco a găsit, din întâmplare, o scrisoare pe al cărei plic scria "citește-mă". Iată ce a descoperit în interior.

Cei mai mulți oameni sunt curioși de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Tipul care a găsit o scrisoare semnată pe aeroportul din San Francisco nici nu se aștepta ca ziua să-i fie înseninată de cuvintele unei necunoscute dintr-un oarecare colț al lumii.

Bărbatul a descoperit scrisoarea ce avea scris îndemnul „citește-mă”, iar în interior se afla o poveste și un pandantiv cu o inimioară.

Cea care a scris scrisoarea, Jamie, a simțit nevoia să se descarce, să-și spună povestea cuiva care nu o cunoaște și nu o poate judeca în niciun fel. Este normal ca un astfel de lucru să-ți atragă atenția și să afli ce este. Te atrage ca atunci când ai vrea să arunci un ochi peste un jurnal intim.

În scrisoare, femeia mărturisea că a ieșit dintr-o relație toxică, în care era abuzată emoțional. Minciuni, deziluzii, promisiuni deșarte, insulte, oglinzi sparte și multe altele au făcut parte din viața ei cât timp a trăit cu cel care i-a făcut viața un calvar.

scrisoare

A ales să-l părăsească după trei ani și să o ia de la capăt și să învețe să fie independentă. A încercat să uite ce a fost rău pentru ca viața ei să meargă mai departe. A învățat cum să zâmbească și să se bucure de fiecare clipă liniștită fără un nebun lângă ea.

Femeia a mai povestit că a descoperit că fericirea depinde doar de ea și că nu trebuie să te lași rănit. Face progrese în viața personală și se bucură de viață pentru că merită.

Aceasta a lăsat pandantul ca un dar pentru cel care citește și mențiunea că toată lumea merită să fie fericită. Speră că scrisoarea ei este una motivațională din care cititorul, oricare ar fi el și de oriunde ar fi el, să-și găsească locul și pacea în viață.

Scrisoarea este o dovadă că exteriorizarea, în aceste cazuri, seamănă cu o vizită la psiholog unde o discuție liberă simți că-ți ia o piatră de pe inimă.