Cum poţi preveni foliculita

De: Cristiana Trifu / 17.10.2017, 15:50
Cum poţi preveni foliculita
Toate femeile îşi doresc o piele fină şi catifelată după epilare. Dar, uneori, rezultatul nu este cel la care te aştepţi. Cel mai probabil şi tu te-ai confrutat cu puncte roşii sau inflamate şi chiar fire de păr crescute sub piele.

Pe lângă aspectul inestetic şi senzaţia neplacută, iritaţiile riscă să provoace o inflamaţie subcutanată mai gravă, foliculita.
Iniţial, această afecţiune se manifestă printr-o înroşire a rădăcinii firelor de păr, însoţită de durere şi mâncărime. Foliculita apare când firul de păr nu mai poate penetra ultimul strat al pielii i sebumul împreună cu bacteriile infectează folicul.

Pentru a evita să te confrunţi cu o asemenea problemă integrează aceste trucuri in rutina ta de îngrijire. Exfolierea este esenţială pentru a evita agravarea iritaţiilor după epilare.

„Exfoliază-ţi pielea periodic pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a ajuta firele să iasă la suprafaţă. În acest fel, vei reduce riscul foliculitei”, explică Nicoleta Ion, trainer Rica.
Hidratarea este de asemenea un pas pe care trebuie să îl ai constant în vedere, dacă vrei o piele netedă şi fără probleme. „O piele deshidratată are porii mici, închistaţi şi firele de păr nu au putere să penetreze, pe când o piele hidratată are porii elastici şi firul de păr poate ieşi la suprafaţă mult mai uşor,”  mai adaugă esteticianul.

Senzaţia neplacută de după epilare se poate atenua şi transforma în doar câteva secunde într-o senzaţie de răsfăţ cu ajutorul loţiunilor post epilat. Acestea nu trebuie să fie grase şi trebuie să se absoarbă foarte bine în piele, pe lângă senzaţia de calmare pe care o conferă. Uleiul cu aloe vera de la Rica este special conceput pentru tipurile de piele cu probleme, cum este şi cazul iritaţiilor şi intoleranţelor. Aloe vera are propietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antimicrobiene, ceea ce îl transformă într-un aliat de încredere în preveniţia şi tratarea foliculitei.  În plus, planta ajută şi  la refacerea foliculilor şi hidratarea pielii.

O altă regulă importantă vizează tipul de ceară pe care îl foloseşti pentru epilare. Este foarte important să alegi o ceară adecvată tipului tău de piele (uscată, normală sau sensibilă).
Introdu in ritualul tău de înfrumuseţare aceste trei obiceiuri şi o să te bucuri de o piele frumoasă, cu un aspect catifelat!