Cum poţi reduce iritaţia pielii după epilare

Apropo.ro / 16.07.2018, 16:58
Cum poţi reduce iritaţia pielii după epilare
Te confrunţi cu iritaţia apărută în urmă agresării pielii prin smulgerea fiecărui fir de păr, după fiecare epilare? Ei bine, iritaţii de acest gen apar întotdeauna, mai ales vara, când este cald afară şi pielea transpiră mai mult.

Pe lânga aspectul inestetic, acestea pot face firele de păr să crească ulterior sub piele, pe măsura ce stratul superficial se vindecă. De asemenea, creşte şi riscul de apariţie a foliculitei.

Nicoleta Ion, trainer Rica Romania, recomandă caţiva paşi de urmat pentru a reduce iritaţia după epilare:

1.      Puţina gheaţă aplicata pe zona epilată va reduce din roşeaţă şi va avea un efect decongestionant urmat de închiderea porilor.
2.     Daca eşti predispusa să faci foliculită în zonele sensibile, în special zona axilei şi zona inghinală, este recomandat să foloseşti un produs care să calmeze foarte bine pielea şi în acelaşi timp să aiba rol antiseptic.
3.     Aplică o lotiune post epilare care nu este grasă, care se absoarbe foarte bine în piele, nefacând ocluzie pe por.
4.     Dupa ce te-ai epilat, este contraindicat să faci duşuri fierbinţi, nu merge la plajă sau la solar. Toate aceste acţiuni irită foarte mult pielea.

Tags: