Cum poți să cumperi bilete de avion mai ieftine

De: Dragos Tanase / 19.05.2014, 10:00
Cum poți să cumperi bilete de avion mai ieftine
Cei care își plănuiesc deja vacanța de vară și vor să facă economii la transport pot urma sfaturile consultanților în turism care le recomandă celor cu un buget mai mic să se orienteze către curse aeriene care pleacă noaptea, care sunt cu escală sau care decolează miercurea, acestea fiind mai rentabile.

Prețul biletelor de avion diferă și în funcție de ziua săptămânii. Astfel, vineri, costul unui zbor poate fi dublu față de suma cerută de operatorii aerieni miercurea spre exemplu. Consultanții în turism spun, totodată, că zborurile cu escală, deși mai lungi, sunt uneori mai ieftine.

Mai mult, turiștii care aleg să-și facă vacanța în extrasezon își pot găsi bilete de avion la prețuri foarte avantajoase deoarece în anumite luni din an companiile aeriene se întrec în oferte pentru a atrage clienți.

Totodată, cei care doresc să prindă cele mai ieftine bilete scoase la vânzare trebuie să se grăbească. Acestea sunt limitate și dispar foarte repede. Astfel, dacă un avion dispune de 140 de locuri, în jur de șapte beneficiază de astfel de reduceri.

Companiile explică acest lucru prin faptul că taxele, de la TVA la taxa de petrol, reprezintă aproape jumătate din prețul unui bilet.

Citește ce declară specialiștii, pe gandul.info