Cum poți scapa de celulita

Apropo.ro / 28.09.2004, 10:58
Cum poți scapa de  celulita
Metode vechi și noi de combatere a celulitei exista cu duiumul. Îți prezentam cateva dintre ele, dar nu te aștepta la minuni. Orice tratament, oricat de sofisticat ar fi, necesita "suplimentari" și la domiciliu: dieta, masaj și multa mișcare. La salon:

Metode vechi și noi de combatere a celulitei exista cu duiumul. Îți prezentam cateva dintre ele, dar nu te aștepta la minuni. Orice tratament, oricat de sofisticat ar fi, necesita „suplimentari” și la domiciliu: dieta, masaj și multa mișcare.

La salon: Parafango
Tratamentul consta în curațarea profunda a epidermei printr-un gomaj adecvat, dupa care urmeaza operațiunea de împachetare a corpului (de la glezne pana sub sani) într-un amestec de namol, parafina și uleiuri active. Dupa aplicarea produsului, corpul este înfașurat într-o folie de polietilena, apoi într-o patura electrica. Ședința se încheie printr-un masaj special pentru tonifierea țesuturilor. Pentru îndepartarea celulitei sunt necesare peste 10 ședințe, efectuate aproape zilnic, iar pentru întreținere sunt recomandate una sau doua ședințe pe luna.

Acasa: O dieta adecvata
„Șterge” din regimul tau alimentar: chipsurile, covrigeii, pufuleții, produsele de patiserie etc. Alimentele din comerț, coapte sau prajite, sunt preparate cu uleiuri hidrogenate, alterate chimic. Astfel de nutritivi deformați sunt incluși în aproape toate preparatele alimentare industriale, în mancarea tip fast-food, dar și în uleiurile vegetale, de floarea soarelui (sau din alte cereale), pe care le folosești zilnic, la prepararea mancarurilor sau a salatelor. Pe cat posibil, opteaza pentru uleiul de masline, în special la prepararea salatelor de cruditați.

De asemenea, evita sa consumi bauturi sau alimente cu un conținut mare de zahar sau de carbohidrați prelucrați. Pentru a asigura organismului cantitatea de acizi grași esențiali („piatra de temelie” a celulelor) consuma zilnic semințe și nuci crude, și periodic mananca pește (în special pastrav). Un supliment zilnic de vitamina C este indicat, deoarece confera pielii fermitate și flexibilitate. Aceasta vitamina ajuta organismul sa produca colagen.

La salon: Tratament cu ultrasunete
Metoda consta în expunerea corpului la energia ultrasunetelor, care este convertita de organism în energie termica, mecanica și chimica, în funcție de frecvența folosita. Aceasta tehnica duce la stimularea circulației sangvine și a transportului limfatic, ajutand la accelerarea procesului de eliminare a toxinelor, la netezirea țesutului și la îmbunatațirea proprietaților fibrei de colagen.

Acasa: Miscare si yoga
Exercițiile fizice sunt de preferat unei diete drastice. Prin mișcare elimini surplusul de grasime și nu apa din organism, așa cum se întampla în cazul regimurilor de slabire. Pentru menținerea siluetei, poți practica exerciții de respirație abdominala, dar pentru a ajunge la rezultate vizibile este necesara multa perseverența și rabdare.

La salon: Kinetoterapia
Este un tratament oriental, care ajuta nu numai la îndepartarea celulitei, dar și la ameliorarea circulației sangvine, eliminarea toxinelor din organism, creșterea imunitații acestuia, precum și la echilibrarea psihica. Se folosesc doua metode: presopunctura (se activeaza centrii energetici și cel neuromuscular) sau maso-aromoterapia (un amestec de tehnici de masaj, care se executa cu uleiuri esențiale). Pentru combaterea celulitei este necesar un tratament susținut, circa 30 de ședințe, efectuate zilnic la început, pentru ca, ulterior, frecvența lor sa se reduca la o ședința pe saptamana.

Acasa: Masajul anticelulitic
Efectuarea masajului cu produse speciale este recomandata dupa practicarea exercițiilor fizice. Mișcarea intensifica circulația sangvina, iar produsul anticelulitic „va arde” mai repede grasimile. Pentru masaj, poți folosi un produs anticelulitic naturist sau unul special. Cele mai eficiente uleiuri esențiale folosite în tratamentul anticelulitic sunt cele de ienupar, lavanda și rozmarin. Masajul zonelor afectate trebuie efectuat zilnic, cu un amestec diluat (1 picatura din fiecare ulei, la un litru de apa). Mișcarile de masaj trebuie sa fie blande și delicate, pentru a nu traumatiza țesuturile.

La salon: Dermotonia
În multe cazuri, metoda poate înlocui cu succes tehnicile de liposucție, lifting facial, îndepartare a cicatricilor sau a vergeturilor. Pentru combaterea celulitei se folosesc ședințele de depresomasaj (se utilizeaza un aparat special care deplaseaza cuta dermica, prin rulare, prin acțiunea vacuumului). Tratamentul nu este dureros și nici nu traumatizeaza țesuturile. Un tratament complet presupune 10-15 ședințe, iar pentru întreținere este recomandata o ședința pe luna.

Acasa: Comprese anticelulitice
Iedera se folosește frecvent în tratamentul anticelulitic (sub forma de decoct sau tinctura), deoarece are proprietați curative, antiseptice și antiiritante, ajutand totodata la eliminarea apei din țesuturi. Compresele calduțe se aplica pe zonele afectate, timp de 3-4 ore (tifoanele se schimba la un interval de 30 de minute). Decoctul se prepara din 400 g planta la 2 litri apa clocotita. Amestecul se fierbe timp de 30 de minute, la foc mic, apoi se îndeparteaza vasul de pe foc și se mai lasa înca o jumatate de ora. Tratamentul este eficient daca îl aplici de 2-3 ori pe saptamana.