Cum prepari Tarta-soare cu spanac (Poze)

De: Carmen Ulian / 27.12.2014, 17:30
Ce poate fi mai plăcut ochilor și papilelor gustative decât o tartă rumenă cu spanac... care arată cum nu se poate mai bine.

Fie că vei gati pentru tine sau pentru prieteni, îți propunem o rețetă simplă cu spanac, bună ca delicatesă de weekend, dar și pentru când ai invitați la masă. Poți scoate sau adăuga ce ingrediente dorești.

Ingrediente aluat:

500 g făină, 90 ml ulei măsline extra virgin, 200 ml vin alb sec, sare.

Ingrediente umplutură:

350 g spanac, 350 g brânză ricotta, 1 ou, 100 g parmezan ras, sare, piper, pesmet.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă bine până iese o cocă pufoasă și frumoasă. Acoperiți-o cu o folie alimentară până faceți umplutura.

Pentru umplutură se amestecă spanacul, opărit în prealabil și tocat puțin, cu brânza ricotta. Adăugați oul, parmezanul, sarea și piperul. Amestecați bine.

Dezveliți aluatul pufos și separați-l în două părți egale. Acestea se vor întinde cu făcălețul foi pe rotund.

Pe foaia de jos presărați pesmet pentru a mai absorbi din zeama umpluturii, atunci când o veți pune. După ce ați pus pesmetul adăugați umplutura aproape de exterior, în cerc, iar la mijloc sub forma unei bile. Mai puneți pesmet dacă este cazul, iar apoi presărați parmezanul ras. 

tarta

Se acoperă totul cu cea de-a doua foaie rotundă. Închideți marginile fie cu mâna, fie cu o furculiță.

tarta

Puneți un bol în mijlocul foii cât să acopere bila de spanac din interior.

tarta

Cu ajutorul unui cuțit tăiați felii foaia de aluat de deasupra, dar lăsați o mică distanță între tăietură și castron.

tarta

După ce ați tăiat feliile le răsuciți, în ce parte doriți, cât să semene cu un soare la final.

tarta

Dacă doriți să ungeți tarta cu ou pe deasupra o puteți face. Puteți presăra semințe decojite, susan, mac, etc. Se ține la cuptor 30 de minute la 180 de grade Celsius, sau… până când se rumenește.

tarta