Cum reduc din costuri șefii care oferă angajatelor cadouri de 8 Martie

Apropo.ro / 04.03.2014, 17:00
Cum reduc din costuri șefii care oferă angajatelor cadouri de 8 Martie
Câteva sute de companii au preferat anul acesta să ofere de 8 Martie angajatelor, în schimbul florilor, dulciurilor sau a cosmeticelor, carduri cadou.

Cum acestea sunt scutite de impozite și taxe, angajatorii care au înlocuit și primele sau bonusurile în bani cu cardurile cadou își vor reduce cheltuielile cu 35%, potrivit companiei emitente de tichete Edenred România, cu afaceri de 13 mil. euro în 2012.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Cardurile sunt o variantă selectată atât de companii foarte mari, cu sute sau mii de salariate, dar și de companii mici, antreprenoriale. Argumentul principal este flexibilitatea deplină a acestora – practice, fiecare salariată primește o sesiune de shopping personal. Pentru companiile mici primează eficiența financiară datorată scutirii de taxe și impozite pe sumele oferite, în timp ce companiile mari apreciază și economia considerabilă de timp în comanda, administrarea și distribuirea cardurilor către salariate față de cadourile tradiționale”, spune Iulian Alexe, director de marketing și business development al Edenred România.

Companiile care aleg să ofere angajatelor carduri cadou în valoare de până în 150 de lei/persoană beneficiază de scutire de la plata taxelor și a contribuțiilor salariale și patronale. În plus, acestea sunt scutite și de impozitul de 16% pe venitul angajatului.

Citește mai multe detalii despre cadourile de 8 Martie oferite angajatelor, pe ZF.ro