Cum rezolvi diferendele religioase? Tunzi femeile si tai barba barbatilor!

Apropo.ro / 09.10.2011, 13:53
Cum rezolvi diferendele religioase? Tunzi femeile si tai barba barbatilor!
Mai multi membri ai comunitatii Amish din Ohio au atacat in ultima perioada cativa barbati si femei apartinand aceleiasi comunitati, taindu-le barba si parul.

In ultimele trei saptamani cel putin sase persoane au fost agresate, politia declarand ca la originea atacurilor se afla „diferente de ordin spiritual„.

Acestui tip de incident, considerat de „o violenta extrema si rara”, in randul acestui grup religios, i-au cazut victime, printre altii, o fata de 13 ani si un barbat 74 de ani. Se pare ca in scandalul izbucnit intre membrii comunitatii sunt implicate 18 familii, intre ele existand si relatii de rudenie.

Politistii din Statele Unite au incercat sa intervina pentru a aplana conflictul generalizat, insa s-au lovit de reticenta celor care fac parte din grupul religios care se autointituleaza „Oamenii Simpli”. Pe langa faptul ca nu sunt de acord cu amestecul autoritatilor in diferendele lor, acestia evita, in general, sa profite de facilitatile moderne, cum ar fi electricitatea, televizorul si masina.