Cum s-a îmbogățit un cerșetor după ce a returnat un inel cu diamant

De: Gabriela Voicu / 22.02.2013, 12:00
Billy Ray Harris, un american care își câștigă existența cerșind, s-a îmbogățit datorită unui gest frumos pe care l-a făcut.

Un cerșetor s-a îmbogățit după ce a returnat un inel cu diamant pe care o femeie îl scăpase din greșeală în paharul pentru pomană al hoinarului.

Sarah Darling din Kansas, Missouri, a vrut să îi dea niște mărunțiș lui Billy Ray Harris, dar nu și-a dat seama că inelul ei de logodnă era amestecat cu monedele, așa că i l-a scăpat cerșetorului.

Când bărbatul a văzut bijuteria s-a gândit să o păstreze până când va avea ocazia să o returneze proprietarei.

Billy Ray Harris, Sarah Darling și inelul ei cu diamant

Femeia s-a întors a doua zi, iar cerșetorul i-a dat inelul. Drept mulțumire, ea și soțul ei, Bill Krejci, i-au oferit acestuia 60 $.

Krejci, care lucrează ca web designer, a fost atât de impresionat de gestul lui Harris încât a decis să îl ajute în continuare și a pornit o campanie numită GiveForward, prin care strânge donații pentru cerșetor până pe 15 mai.

Până acum, Billy Ray Harris a primit peste 15.000 de dolari.

Krejci estimase că în urma donațiilor vor fi strânși în jur de 1.000 $, iar acum încearcă să îl găsească pe cerșetor pentru a-i spune ce turnură neașteptată a luat această situație.

El nu a mai fost găsit în locul în care cerșea inițial, iar Krejci se gândește la o metodă cât mai bună de a-i oferi banii lui Harris, astfel încât să nu îi pună în pericol siguranța.

Web designerul speră doar că Billy Ray Harris, a cărui viață s-ar putea schimba în urma acestei campanii, să facă ceva util cu suma primită.