Cum s-ar fi putut numi primul telefon iPhone (Video)

De: Gabriela Voicu / 07.03.2013, 15:00
Cum s-ar fi putut numi primul telefon iPhone (Video)
Ken Segall, fost director de marketing al companiei Apple, a vorbit despre cum s-ar fi putut numi primul iPhone, dezvăluind ce reprezintă fiecare termen luat în considerare.

Cei de la Apple au spus de multe ori că denumirea unui produs este foarte importantă, ea influențând mult evoluția pe care o va avea acel produs pe piață. Astfel, compania Apple discută, înaintea lansării unui produs important, denumirile pe care produsele ar urma să le aibă, iar un fost angajat al echipei de marketing ne prezintă în clipul video de mai jos denumirile pe care iPhone-ul le-ar fi putut avea. Mobi, Telepod, MicroMac, iPad sau Tripod sunt termenii luați în considerare de Apple, iar mai jos aveți o explicație a motivației din spatele alegerii lor:

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Telepod – Apple a ales această denumire pentru că sună ca o versiune futuristă a termenului „telephone”. Structura „pod” din denumire are logică în contextul în care gama iPod era foarte populară în perioada lansării primului iPhone.

Mobi – denumirea sună ca un joc, fiind prescurtarea termenului „mobile”, și este creativă, cu personalitate, potrivit declarațiilor lui Segall.

Tripod – este combinația phone + iPod + internet, iar Apple a promovat intens iPhone-ul original sub cupola acestei „trinități”. De altfel, așa cum știm și astăzi, platforma iPhone reprezintă mult mai mult decât un telefon.

iPad – deși a ajuns să fie denumirea pentru tableta celor de la Apple, iPad a fost gândit inițial pentru a denumi primul iPhone, având în vedere că smartphone-ul avea funcții similare cu iPad-ul pe care îl știm astăzi. Termenul are logică și din punct de vedere al felului în care s-a dezvoltat iOS. Steve Jobs a dezvăluit la un moment dat că Apple a lucrat la tabletă înainte de a crea telefonul, însă iPhone a primit ulterior prioritate.

Fiecare dintre aceste denumiri are o anumită semnificație pentru Apple și pentru cei care le gândesc reclamele, dar privind în trecut este greu de spus dacă vreuna dintre ele ar fi generat la fel de mult interes pentru iPhone.