Cum să ai dinți albi până la Crăciun

De: Marian Andrei / 19.12.2013, 11:20
Cum să ai dinți albi până la Crăciun
Frumusețea și naturalețea danturii este dată în primul rând de aspectul și forma dinților, dar și de o igienă foarte bună a acesteia. Nuanța dinților reprezintă un artificiu estetic pe care multe persoane doresc să-l modifice în zilele noastre și, de multe ori, acest lucru este posibil chiar într-un timp relativ scurt.

Dacă plecăm de la premisa că dinții nu au carii sau alte probleme și se dorește strict albirea acestora, există câteva soluții. Una dintre metodele de albire a dinților, frecvent folosite și la îndemâna oricui, este alimentația. Într-o oarecare măsură, anumite alimente au proprietatea de albire a dinților.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Aici putem vorbi despre mere și morcovi care au proprietăți abrazive, curățând ușor suprafața acestora, citricele îi lustruiesc, iar lactatele, prin conținutul lor de proteine și acid lactic îi protejează împotriva cariilor. De asemenea, guma de mestecat, prin acțiune mecanică poate avea efect de albire.

O altă metodă de a avea dinții mai albi este aceea de a evita alimentele și băuturile care îi colorează, dar și fumatul. Ceaiul negru, cafeaua și vinul roșu, sunt doar câteva dintre băuturile cu acțiune de colorare accentuată. Însă curățarea dentară este cea care ajută la eliminarea petelor de suprafață și menținerea albului acestora.

De curând, Blend-a-Med 3D White LUXE a lansat o formulă îmbunătățită care elimină petele de pe suprafața dinților în 5 zile, întărind în același timp smalțul. Astfel de produse asigură o dantură strălucitoare în scurt timp, fără a agresa smalțul așa cum se poate întâmpla în cazul anumitor tratamente.

Citește despre alte metode de albirea dinților pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? .