Cum să alegeți covorul ieftin perfect

De: ApropoTV.ro / 08.06.2023, 10:42
Cum să alegeți covorul ieftin perfect

Atunci când vă doriți să vă renovați sau modernizați locuința, pe lângă mobilierul de ultimă oră și finisajele de lemn sau metal, asortate design-ului interior ales de dumneavoastră, probabil că mai puneți accent și pe podele, nu? După ce instalați un parchet frumos și strălucitor, următorul gând este să achiziționați și un covor adecvat care să îl protejeze, nu-i așa? Ei bine, dacă sunteți în căutare de covoare ieftine, rămâneți alături de noi fiindcă, în rândurile ce urmează, vă vom sfătui despre cum să alegeți materialul perfect și tipurile de covoare existente pe piață. Să începem!

Dacă vă doriți un covor ieftin, dar de calitate, optați pentru o variantă din fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau amestecul de lână, sau din fibre sintetice, cum ar fi polipropilena. Bumbacul și lâna sunt materiale sustenabile, netede și ușor de întreținut. Datorită versatilității lor, acestea se pot vopsi și broda cu ușurință de către specialiști, pentru a obține un model sau culoare uimitoare. Covoarele ieftine se încadrează în categoria de dimensiuni mici, până la 150 cm lungime, însă nu fiți ezitanți. Puteți asorta un covor mic din fibre naturale, cu model abstract, unui living în tendințe, cu model tradițional, unui hol simplu, sau cu model uni, unui dormitor în care vă doriți cel mai odihnitor somn. Covoarele din polipropilenă pe de altă parte, sunt indicate bucătăriilor sau băilor. Acest material nu absoarbe apa și ține departe mucegaiul și petele. Poate chiar mai ușor de curățat decât bumbacul și lâna, această fibră sintetică vă va face viața mai ușoară atunci când doriți să evitați petele de mâncare sau cele de săpun de pe gresie. Și polipropilena este un material versatil, ce se poate vopsi ușor. Aveți o varietate de modele din care puteți alege: de la covoare abstracte ca cele cu baloane de săpun, asortate băii, până la modele rustice sau mediteraneene, asortate bucătăriei. Cu siguranță, vă veți impresiona musafirii cu alegerea făcută. Înainte de achiziție, însă, luați în considerare și faptul că mochetele de acest gen sunt subțiri. Ele vin cu garnituri de cauciuc contra alunecării și culori vibrante, așa că nu ezitați să răsfoiți și mediul online pentru mai multe recomandări.

După sfaturile oferite în materie de covoare ieftine potrivite aproape tuturor încăperilor unei locuințe, considerăm că merită menționate și sfaturile pentru camera copilului. Camera copilului este o oază de liniște și relaxare pentru cel mic, un loc în care visele lui devin realitate și jucăriile îi vorbesc de la prieten la prieten. Dacă aveți o mică domnișoară în familie, vă recomandăm covoarele din bumbac, cu fire lungi și culori precum roșu, roz, mov sau galben. Mai puteți alege și covoarele cu fire scurte, plușate, care dispun de modele atrăgătoare precum prințese și super eroine. Astfel, cea mică se va simți ca în basme. Dacă aveți un mic domn printre voi, vă recomandăm covoarele cu fire scurte, din lână sau polipropilenă, cu modele vesele și vibrante, cum ar fi covoarele cu traseu auto sau cele cu personajele preferate din desenele animate. Ce vă puteți dori mai mult decât să vă vedeți prichindelul cum se bucură de poveștile imaginate de el, într-un cadru liniștit și protectiv? Cu o astfel de mocheta veți reuși să completați design-ul camerei copilului și să îi oferiți un spațiu de joacă și odihnă de invidiat.

Înainte de încheiere, vrem să vă mai vorbim și despre diferitele tipuri de forme de covoare. Covoarele ieftine vin în modele rotunde, dreptunghiulare sau abstracte, cum ar fi cele în formă de diverse personaje haioase. Și dacă tot eram la subiectul camerei copilului, acestea din urmă sunt o altă alegere potrivită pentru o încăpere cât mai prietenoasă. Acum, revenim și la celelalte încăperi ale locuinței. Un covor rotund se va potrivi de minune pe hol. De dimensiuni nu foarte mari, ușor de curățat în caz de murdărire și o primă priveliște când pășiți în casă, covorul rotund vă va completa holul printr-un aspect ordonat și elegant. Cel dreptunghiular, pe de altă parte, este o alegere inspirată pentru living, bucătărie și baie. În sufragerie, puteți opta pentru un covor ceva mai lung, în culori simple, pământii, pentru un look relaxant. Iar în bucătărie și baie, asortați un covor de dimensiuni mici cu design-ul interior, fie în scop anti alunecare sau anti pete. Gama de covoare ieftine este una variată, așa că nu ezitați să răsfoiți mediul online pentru alegerea perfectă.

Acum ajunși la final, sperăm că articolul nostru v-a fost de folos în găsirea covorului potrivit, după camere și stiluri. Cu siguranță, veți uimi pe toată lumea!