Cum să alegi paltonul ideal în funcție de forma corpului tău

De: ApropoTV.ro / 12.12.2022, 10:38
Cum să alegi paltonul ideal în funcție de forma corpului tău

Iarna este deja aici și cu toții ne gândim la haine călduroase care să ne mențină confortabili, precum paltoanele. Unii le adoră, alții le detestă pentru că se simt stânjeniți, blocați și chiar nevalorificați fizic. Dar tocmai de aceea suntem aici: dacă vezi haina ca pe ceva care îți acoperă ținutele și nu ca pe ceva care le pune în valoare, ai nevoie disperată de sfaturile noastre. Asta pentru că, pentru a arăta bine în hainele tale, trebuie să le alegi pe cele potrivite, inclusiv paltonul.

Cum să alegi un palton damă potrivit? În funcție de forma corpului tău, ca și în cazul altor haine: pentru a-ți pune în valoare curbele și a te simți super sexy, chiar și atunci când porți un palton! Alegerea unui palton damă nu este doar o chestiune de gust, ci dimpotrivă. Alege-l pe cel potrivit pentru corpul tău și îți va ține companie o bună bucată de timp!

Care este paltonul ideal pentru tine?

O regulă de bază ar trebui să fie alegerea unui model de palton dama simplu, care să cadă drept pe corp, fără prea multe volane. Cele care au o talie subțire ar putea profita de acest lucru și să cumpere un palton marcat în talie. În general, paltoanele cu cusături longitudinale au un efect de slăbire, așa că sunt recomandate în special celor care vor să își minimalizeze formele. Lungimea hainei este esențială: cele mai recomandate sunt cele care ajung până la jumătatea gambei sau chiar deasupra.
Să intrăm în detalii și să vedem care sunt cele mai potrivite tipuri de palton damă în funcție de forma corpului, de la șolduri late la sâni mari. Ține minte un lucru foarte important totuși: să arăți bine în paltonul pe care ți-l dorești este cheia potrivită pentru a rezista temperaturilor scăzute, chiar dacă pe sub porți doar niște camasi dama!

Pentru șoldurile largi, alege un palton damă evazat

Dacă ai șolduri late, alege un palton damă evazat în jos, în formă de trapez. Dacă, pe de altă parte, vrei să alegi o haină marcată în talie, aceasta trebuie să aibă totuși partea inferioară evazată și să nu se lipească de șolduri și picioare, altfel efectul ar fi excesiv. Un alt truc pentru a pune în valoare șoldurile mai late este să alegi culori senzuale: burgundy, camel, negru sau albastru închis îți vor încălzi iarna! Încearcă și niste blugi evazati care să echilibreze.

Ce trebuie să eviți: după cum dictează logica, evită paltoanele cu buzunare pe șolduri și paltoanele prea strâmte sau prea căptușite. În general, ar trebui să eviți efectul „căptușit”, așa că alege paltoane cu materiale mai moi, mai fluide, care cad ușor pe șolduri. Evită crem, roz pastel și galben pai, pentru că nu vor face dreptate personalității tale debordante!

Pentru sâni mari alege un palton damă cu centură

Dacă ai un bust mare, un palton damă cu centură în talie este ideal pentru tine. În acest fel îți vei pune în valoare sânii fără să exagerezi. Hainele cu o curea în talie sunt foarte potrivite, eventual purtate lejer pe piept și pe picioare. Modelul de tip halat este cu siguranță cel mai bun pentru tine și este, de asemenea, un mare clasic al senzualității și feminității. Poți opta pentru culori clasice, precum negru, bej sau roșu, dar și pentru o culoare super la modă: un mov superb!

Ce trebuie să eviți: pentru a evita un efect exagerat, evită paltoanele cu piept dublu și cele care sunt strâmte sau poate închise cu un fermoar vertical. Dar și cele în formă de ou care, dată fiind prosperitatea bustului, în loc să o pună în valoare, ar aplatiza liniile și ar risca să mărească figura în ansamblu.

Pentru umeri largi, un palton damă simplu

Dacă ai umerii largi și șoldurile înguste, paltonul ideal pentru tine trebuie să fie în primul rând simplu. Pentru a-ți minimaliza umerii largi și a-ți pune mai mult în valoare șoldurile, modelul ideal de palton damă este cel în formă de ou. A fost la modă în anii 1960 și flatează silueta prin crearea de curbe acolo unde nu există. Paltonul în formă de ou este un mare clasic, care a fost modernizat de-a lungul anilor. Așa că profită din plin dacă ți se potrivește!

Ce trebuie să eviți: trebuie evitate în special paltoanele cu umerii falși, deoarece acestea ar da volum părții corpului care are cea mai puțină nevoie de el.

Pentru un corp micuț, optează pentru paltoane mai mulate

Dacă ești micuță, lucrul la care trebuie să fii cea mai atentă este să nu fii literalmente înghițită de haină. Alege un palton damă care nu este prea lung, cu revere înguste și poate ajustate, astfel încât să îți fie observată prezența sub haină. Paltoanele în stil Bon ton 50s cu guler rotund ar putea fi potrivite pentru tine, pentru a da o notă chic chiar și celor mai casual ținute de iarnă. Sau o haină asimetrică, care ar putea să dea volum fizicului tău micuț și să adauge un pic de rotunjime peste tot.

Ce trebuie să eviți: evită paltoanele supradimensionate, cu gulere de blană sau cu detalii excesive. Nici paltoanele prea lungi nu îți vin prea bine: pentru o lungime ideală, tivul trebuie să ajungă chiar sub fese.