Cum să amplasați oglinzile, potrivit experților Feng Shui

Apropo.ro / 31.08.2021, 18:07
Cum să amplasați oglinzile, potrivit experților Feng Shui

Indiferent dacă practicați Feng Shui sau nu, nu se pot nega beneficiile unui design excelent al camerei sau al unui spațiu care pare să „curgă” bine. Nu orice designer de interior practică în mod activ arta antică chineză, dar cel mai probabil ajunge, fără să vrea, să respecte principiile sale – cel puțin parțial.

Arta Feng Shui este de bun simț, deoarece se referă la fluxul natural și la aspectul fără dezordine al casei dvs. Cu toate acestea, există un element în special care mistifică experții Feng Shui de pretutindeni și nu toți sunt de acord cu cea mai bună utilizare și plasare a acesteia: oglinda. Oglinzile sunt privite ca având proprietatea de a reflecta (și de a înmulți efectiv) lucrurile din casa dvs.

Deci, de unde știți dacă folosiți oglinda corect acasă, conform principiilor Feng Shui? Urmați aceste reguli de la experți și s-ar putea să simțiți toate vibrațiile negative care părăsesc clădirea.

Așezați oglinzile perpendicular pe ușa din față

În general, experții Feng Shui nu recomandă amplasarea unei oglinzi direct vizavi de ușa din față, ci mai degrabă pe un perete perpendicular pe ea. „Ușa din față este foarte importantă în Feng Shui”, spune autorului The Holistic Home, Laura Benko, pentru MyDomaine. Ea sugerează ca atunci când atârnați o oglindă, trebuie să îi atribuiți o intenție, cum ar fi extinderea oportunităților din viața dvs.

Folosiți oglinzi pe orice perete al sufrageriei

Experții cred că cea mai bună cameră în care să atârnați oglinzile este în sufragerie, care reprezintă capacitatea dvs. de a deține bogăție – lucru pe care cu toții am vrea să-l reflectăm puțin mai mult în viața noastră.

Evitați oglinzile în bucătărie

Dimpotrivă, liniile directoare Feng Shui recomandă în general să nu se plaseze oglinzi în bucătărie – mai ales dacă se confruntă cu un aragaz – deoarece se crede că o astfel de plasare găzduiește energie negativă.

Plasați oglinzile vizavi de priveliști frumoase

Majoritatea experților vă vor avertiza să fiți conștienți de ceea ce reflectă oglinda dvs., atât în ​​interiorul, cât și în afara casei. „Oglinzile din Feng Shui sunt ca aspirina”, spune Benko. „Sunt prescrise deseori pentru a trata multe afecțiuni. Sunt o ajustare rapidă atunci când doriți să extindeți un spațiu și să aduceți mai multă lumină”. Asigurați-vă că reflectă o priveliște frumoasă și nu o grămadă de facturi, a adăugat ea.

Atârnați o oglindă aproape oriunde pe hol

Conform Feng Shui, oglinzile plasate pe hol sunt văzute în general ca fiind pozitive. Cu toate acestea, atunci când sunt așezate la capătul unui hol, pot încetini fluxul de energie din casa dvs.

Așezați o oglindă lângă birou

La fel cum o oglindă care reflectă un teanc de facturi poate introduce energie negativă, o oglindă orientată spre birou va funcționa împotriva dvs., dublându-vă efectiv volumul de muncă. În plus, nimeni nu vrea cu adevărat să se uite la sine în timp ce lucrează, nu?

Evitați așezarea oglinzilor deasupra paturilor, canapelelor sau scaunelor

Un loc în care experții Feng Shui avertizează împotriva amplasării unei oglinzi este în spatele unei canapele sau a unui pat. Expertul certificat în Feng Shui, Marianne Gordon, vă sfătuiește și în legătură cu greutatea acestor obiecte. Ea spune: „Feng Shui înseamnă să vă simțiți în siguranță în spațiul dvs.” și este greu să vă simțiți în siguranță, cu ceva greu agățat direct deasupra capului dvs.

Utilizați oglinzi în dormitor cu atenție

„Dacă aveți probleme cu somnul, să vorbim despre motivul pentru care oglinda de pe peretele dormitorului dvs. ar putea fi vinovatul”, spune fondatoarea Simple Shui, Amanda Gibby Peters. Ea sugerează un test rapid pentru a vedea dacă oglinda dvs. vă poate afecta somnul. „Acoperiți oglinzile dormitorului pentru câteva nopți și observați dacă somnul dvs. se îmbunătățește”, sfătuiește ea. „Dacă dormiți bine cu ele acoperite, luați în considerare înlocuirea lor sau mutarea lor pe un perete care nu este orientat spre patul dvs.”

Citește și: Complex rezidential orientat catre arta Feng Shui (apropotv.ro)