Cum să faci curat în locuință, cu alimentele din cămară

De: Carmen Ulian / 16.11.2014, 10:00
Cum să faci curat în locuință, cu alimentele din cămară
Lasă deoparte produsele de curățenie obișnuite și încearcă câteva alimente din casă pentru a face ca totul să strălucească de curățenie.

Multe dintre lucrurile pe care le ai în casă pot ține loc cu brio produselor clasice, care uneori deranjează prin miros. Ulei de măsline, ceapa sau bicarbonatul de sodiu sunt doar câteva dintre cele care au randament.

Ceapa

Cu o jumătate de ceapă poți curăța grătarul de grăsimea nedorită.

Uleiul de măsline sau untul

Curăță rășina dacă pui deasupra puțin ulei de măsline sau freci cu unt și lași să acționeze. La final clătești cu apă și săpun. Poți repeta procedura de câte ori este nevoie.

Coca-cola

Este bună și la curățat vasul de toaletă. Toarnă, lasă să acționeze, apoi clătește.

Ketchup

Aciditatea roșiilor curăță cu brio vasele din cupru. Aplică puțin ketchup pe vasul dorit, lasă să acționeze între 5 și 30 de minute, în funcție de cât de afectat este recipientul, apoi clătește. Mai poți încerca și zeama de lămâie cu bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu

Dacă ai un covor care a mucegăit atunci presară puțin bicarbonat de sodiu deasupra. lasă să acționeze apoi aspiră locul.

Bicarbonatul de sodiu este bun și la curățarea cuptorului cu microunde. Udă puțin pereții cuptorului, apoi pune bicarbonat și lasă așa chiar peste noapte. Șterge ușor la final.

Oțetul

Merge de minune la curățarea geamurilor, oglinzilor, etc. Amestecă-l cu puțină apă caldă înainte.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este bun la scoaterea petelor de pe haine. Îl poți aplica simplu sau diluat cu apă sau amestecat cu sare. Scoate petele de la subraț, pe cele de cerneală, etc.