Cum să faci shaorma “cu de toate” la tine acasă: reţetă

De: Alexandra Necsoiu / 17.10.2018, 17:51
Cum să faci shaorma “cu de toate” la tine acasă: reţetă
Shaorma este o mâncare arăbească din zona Levantului.

Se preparată din felii subţiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate şi un sos special, întreaga compoziţie învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

Este considerată fast food, dar dacă avem puţină grijă la ingrediente o putem transforma într-un prânz săţios. Iată mai jos o reţetă uşoară, gustoasă şi rapidă, de făcut chiar la tine în bucătărie.

Ingrediente:

foi tortilla
1 piept pui
cartofi pentru prăjit
castraveţi muraţi
sos tzatziki/iaurt/maioneză/sos de usturoi (la alegere)
ketchup
condimente pentru pui

Mod de preparare: Tăiem puiul julien şi îl condimentăm, apoi îl lăsăm 30-40 minute la rece.  îl prăjim sau îl frigem pe grill. Prăjim cartofii şi îi aşezăm apoi pe foaia de tortilla. După preferinţă se poate adăuga şi salată verde. Aşezăm deasupra carnea şi castraveciţii muraţi tăiaţi fâşii. După gust asezonăm cu sos tzatziki şi ketchup. Se rulează şi se savurează!