Cum să faci un avion propulsat de… muște!

De: Marian Andrei / 24.05.2012, 15:20
Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să faci ceva trăznit, dar nu ai avut imaginație? Pentru astfel de situații îți dăm "documentația" necesară pentru a construi propriul tău avion funcțional, propulsat de... muște!

Materialele și sculele necesare construcției sunt la îndemâna oricui. Dificultățile apar abia atunci când îți lipsește îndemânarea sau nu „ai inimă” să manevrezi „motoarele” avionului.

Deci, să începem:

1. Cu ajutorul unei lame de ras, secționează mai multe felii, cât poți de subțiri, dintr-un băț de chibrit. Dacă poți, păstrează fosforul de la capătul bătului pentru ca botul avionului să fie distinctiv.

2. Folosește adeziv pentru a lipi între ele părțile componente după modelul următor. Tip: dacă vrei mai multe „motoare'”, poți mări aripile folosind lemn de esență moale sau furnir.

3. Prinde patru muște (sau câte ai nevoie, conform proiectului tău) și bagă-le într-un borcan cu capac, pe care îl bagi în congelator. Frigul din congelator va amorți muștele, lucru esențial pentru următorul pas. Tip: nu le lăsa prea mult în congelator, pentru că vor muri.

4. În timp ce muștele sunt la congelator, pune câte o picătură de adeziv în locul în care dorești să pui „motoarele”…

5. Iei cu grijă fiecare muscă și o așezi cu picioarele în adezivul de pe aripă.

6. Suflă aer cald peste muște, care astfel se vor trezi din amorțeală.

Dacă nu ai folosit materiale în exces și avionul este destul de ușor, acesta își va lua zborul, iar tu te vei putea lăuda în fața prietenilor cu abilitățile tale de constructor în industria aeronautică!

Tags: