Cum să îți alegi echipamentul complet pentru fotbal

De: ApropoTV.ro / 25.04.2023, 15:30
Cum să îți alegi echipamentul complet pentru fotbal

Fotbalul este un joc foarte iubit de multă lume. Fiecare băiețel visa odată să devină un mare fotbalist așa cum vedea el la televizor. Poate că și tu ai fost în situația asta și te uitai la competiții de fotbal televizate și visai să ajungi și tu să joci. Când vedeai echipele de fotbal cu echipamentul lor colorat în diferite culori că alergau pe teren ți se păreau că sunt invincibili. Iar asta probabil că ai visat și tu, să îmbraci un echipament de la Barca sau Real Madrid și atunci când dai gol sau aperi să sară tot stadionul să te aclame.
Acum poate ai crescut și nu mai ai cum să te joci cu mingea în fața blocului împreună cu băieții din cartier. Însă, faci efortul de a te vedea cu băieții măcar o dată sau de două ori pe lună și să închiriați un teren pentru a vă juca pe sintetic.
În acest articol nu vorbim despre cât de mult visau copiii, printre care probabil că te-ai numărat și tu, să devină fotbaliști. O să vorbim despre ceva care ține tot de fotbal, mai exact echipamentul.

Tricoul

Deși unii dintre fotbaliștii mari își mai dau tricoul jos de bucurie de fiecare dată când marchează un gol, tricoul rămâne o piesă importantă din echipamentul de fotbal. De ce? Pentru că în cazul jucătorilor mari el reprezintă identitatea echipei din care face parte. Toate culorile specifice echipei plus sigla acesteia sunt prezente pe tricou.

Dacă ești un amator al fotbalului și vrei să joci de câte ori apuci, asigură-te că alegi un tricou care să îți lase pielea să respire și care este lejer. Nu vrei ca atunci când alergi sau te arunci după balon să te împiedice tricoul. Atunci când îți alegi tricoul îți recomandăm să apelezi la materiale precum poliesterul sau amestecul de poliester cu bumbac.

Ghetele de fotbal

Cum altfel ai putea să faci picurele sau să zbori pe gazonul sintetic dacă nu ai avea ghetele de fotbal potrivite? Ghetele de fotbal reprezintă cea mai importantă piesă din echipamentul unui fotbalist. El mereu aleargă sau chiar dacă stă și în poartă are nevoie de ghetele de fotbal potrivite. De ce? Răspunsul e foarte simplu, pentru că ai nevoie de siguranță în mișcări, mai ales pe gazon, fie el sintetic sau natural.

Asigură-te că alegi o pereche de ghete de fotbal care să fie pe măsura ta și care sunt confecționate din piele și cu tălpi în care să ai încredere la fiecare șut sau pas. Dacă nu știi ce ghete de fotbal să îți alegi pentru viitorul meci cu băieții, îți recomandăm o pereche de ghete fotbal Nike.

Pantalonii

O altă piesă importantă din echipamentul de bază al unui fotbalist sunt pantalonii scurți. De ce scurți? Pentru că îți oferă acea libertate în mișcări de care ai atât de multă nevoie. Fie că ești fundaș, atacant sau portar, ai nevoie să ai reflexe bune și echipamentul care să îți permită orice mișcare.

La fel ca în cazul tricoului, asigură-te că sunt confecționați dintr-un material care îți lasă pielea să respire. Pe lângă materialul ușor, ar fi recomandat să aibă și o talie elastică, astfel încât să îi poți fixa pe tine după bunul tău plac.

Șosetele

Și ele foarte importante în echipamentului unui fotbalist, șosetele sunt atât de importante pentru că protejează picioarele. În plus, îți oferă și confortul de care ai nevoie, dar atunci când le alegi asigură-te că sunt suficient de lungi încât să acopere toată tibia.

Pe lângă lungimea lor, ele trebuie să fie în același timp și destul de subțiri, astfel încât să nu te încurce sau să îți facă piciorul să transpire. Alege o pereche de șosete care să îi permită piciorului să respire și care să nu îți provoace iritații. Un material natural precum bumbacul ar fi o alegere destul de bună.