Cum sa iti transformi imaginea – invitatie la un curs de makeover

Apropo.ro / 08.12.2005, 13:06
Cum sa iti transformi imaginea - invitatie la un curs de makeover
Drumul catre excelenta cere ani de zile, munca, perseverenta, dorinta de a fi mai bun, iar uneori este nevoie chiar de noroc. Din pacate, toate acestea pot fi eclipsate de o infatisare neadecvata sau neingrijita. Multor femei, a-si reactualiza sau transforma complet aspectul

Drumul catre excelenta cere ani de zile, munca, perseverenta, dorinta de a fi mai bun, iar uneori este nevoie chiar de noroc. Din pacate, toate acestea pot fi eclipsate de o infatisare neadecvata sau neingrijita.

Multor femei, a-si reactualiza sau transforma complet aspectul exterior li se pare o sarcina insurmontabila, irealizabila, potrivita emisiunilor TV de tipul Extreme Makeover, inconjurata fiind de echipe de stilisti, machiori, coafori, instructori de aerobic si chirurgi plasticieni. Altele cred ca dimpotriva, a depune eforturi doar pentru a a avea o infatisare ingrijita sau profesionala este o preocupare superficiala, o pierdere de timp – „conteaza IQ-ul”, „oamenii vor vedea dincolo de aparente” si alte opinii asemanatoare.

Personal, nu sunt de acord cu nici una dintre aceste tabere. Imaginea este importanta, in unele situatii cruciala. Imaginea inseamna comunicare, si trebuie sa fim constiente de modul in care suntem percepute de catre cei din jur. Cand aratam bine si suntem constiente de acest lucru, ne simtim bine. Hainele, gesturile si atitudinile noastre vorbesc chiar si atunci cand tacem. Transmitem mesaje celor din jur prin felul in care ne imbracam si ne comportam, prin vocabular, prin tonul vocii, prin maniere.

Da, este nevoie de un oarecare efort pentru a avea un aspect ingrijit, dar acest lucru iti va aduce satisfactii si rezultate. Si da, sunt total de acord ca IQ-ul si EQ-ul sunt importante – o infatisare neingrijita nu va putea niciodata – niciodata – compensa lipsa educatiei, a talentului sau a experientei. In schimb, poate ajuta sa fie puse in valoare. O infatisare nepotrivita iti poate dauna carierei, dar mai putin decat ar face-o incompetenta!

Adunate sub forma unui curs intitulat „Cum sa iti transformi imaginea”, articolele mele din urmatoarele 4 luni isi propun sa te ghideze prin lumea stilului. Imi doresc ca acestea sa devina impulsul necesar celor hotarate sa-si schimbe imaginea, dar nu stiu cum sa inceapa. Celor indecise si celor au nevoie de incurajare, exercitiile si informatiile oferite le vor da teme de gandire. Si in sfarsit, pentru cele care, in acest moment, doresc doar sa-si puna la punct cunostintele despre moda si stil vor fi o bogata sursa de informatii, atent structurata si actualizata. Te invit sa inveti despre tine, despre stil, despre cum te poti exprima si cum iti poti reinventa imaginea.

Cursul pleaca de la 3 premise simple: Trebuie sa constientizezi impactul aspectului tau exterior asupra respectului de sine, a increderii, a relatiilor si a perspectivelor tale de viitor.

Dorinta de a-ti imbunatati imaginea poate izvori din diferite motive (pentru a fi mai fericita si a dobandi mai multa incredere in tine, pentru a incepe o noua etapa a vietii tale, pentru a iesi din rutina, pentru a exprima diferitele roluri din viata ta), dar fiecare femeie isi va gasi, la un moment dat, propria motivatie pentru aceasta renastere.

Reactualizarea aspectului tau exterior nu este o sarcina insurmontabila; este nevoie doar de acces la informatii cu aplicabilitate practica si de motivatie.

La sfarsitul sau, vei sti fara nici o urma de indoiala ce trebuie sa porti, ce croieli te avantajeaza si din ce motiv. Iti vei intelege, in sfarsit, forma corpului, si vei stii ce sa alegi dintr-un magazin si cum sa citesti o revista de moda. Curentele din moda nu vor mai avea nici un secret pentru tine, si vei stii sa faci cumparaturi in mod eficient si eficace. Nu in ultimul rand, in momentul in care vei incepe sa pui in practica aceste cunostinte, vei observa o schimbare dramatica in comportamentul celor din jurul tau.

Citeste mai departe!