Cum să joci jocuri de PC pe telefonul tău Android

Apropo.ro / 20.05.2021, 14:16
Cum să joci jocuri de PC pe telefonul tău Android

Există o mulțime de jocuri grozave pentru calculator, de la cele indie și shootere, până la simulatoare sau cele care activează strategul din tine. Dar ce faci atunci când vrei să joci jocul tău preferat și ești plecat în vacanță sau pe drumul spre job? Ei bine, soluția se află în buzunarul tău. Află că există posibilitatea să joci jocuri de calculator direct pe smartphone-ul tău Android. Despre ce soluții ai pentru a face asta îți vom explica în rândurile următoare, însă mai trebuie menționat că, pentru o experiență super, e recomandat să ai un telefon special conceput pentru gaming, vizionare de filme sau seriale și productivitate, ca cele de aici.

Nvidia GeForce Now

Binecunoscutul producător de plăci video a lansat un serviciu de streaming prin care poți să joci jocuri de PC pe smartphone-ul tău, tabletă sau un calculator cu o configurație mai slabă. După cum o spune și headline-ul serviciului „Your Games. Your Devices. Play Anywhere”, cu Nvidia GeForce Now poți accesa jocurile din colecția personală din Steam și Epic Games de pe orice device conectat la internet, de oriunde. Serviciul de streaming poate fi folosit gratuit, în limita a 60 de minute per sesiune, sau contra cost, cu streaming nelimitat și alte beneficii. Nu toate jocurile pot fi jucate cu ajutorul Nvidia GeForce Now, însă în baza de date sunt adăugate în fiecare zi titluri noi.

Stadia

Stadia este platforma de streaming a celor de la Google și îți permite să te joci direct de pe ecranele device-urilor tale. Ținând cont de faptul că jocul este instalat și rulează pe serverele puternice de la Google, Stadia este capabil să redea jocurile la o rezoluție 4K și 60 de frame-uri pe secundă. Și aici există o bibliotecă de jocuri gratuite, incluse în abonament, însă ai posibilitatea de a achiziționa titluri noi la un preț mai mic decât pe alte platforme de distribuție a jocurilor video. Un alt avantaj pe care îl are Stadia este posibilitatea de a accesa serviciul direct dintr-un browser conectat la internet. Astfel, pe lângă aplicația pentru smartphone-uri, te poți juca și de pe un calculator mai puțin performant. De exemplu, poți juca Cyberpunk 2077, un joc care cere minimum un procesor Core i5-3570K, 8GB RAM și placă video dedicată de 3GB, pe un calculator cu procesor Inter Core 2 Duo, 4GB RAM și placă video integrată.

Stream Link

Dacă cele două soluții prezentate mai sus folosesc servere dedicate pentru a rula jocuri, Stream Link este o aplicație prin care poți folosi calculatorul personal pentru a juca jocuri pe smartphone. Ai nevoie de un cont de Steam, un controller și aplicația Stream Link instalată și configurată pe telefon tău. Tot ce trebuie să faci este să conectezi controllerul la telefon și să lansezi jocul pe calculator. Acesta este rulat de PC, iar imaginea și comenzile sunt transmise de la calculator spre telefon, și invers, prin rețeaua WI-FI.

Platformele de streaming au devenit din ce în ce mai accesibile, de aceea ne așteptăm ca, în viitor, să apară mai multe companii concurente și, bineînțeles, o gamă mai largă de servicii și beneficii pentru publicul pasionat de jocuri.

Sursă foto: Pexels