Cum sa pari ocupat, fara sa faci nimic la job

Apropo.ro / 27.08.2009, 17:16
Cele opt ore par o vesnicie daca te gandesti la ele de dimineata sau daca vezi in perspectiva. Daca nu ai chef de munca....

Cele opt ore de munca par o vesnicie daca te gandesti la ele inca de dimineata sau daca nu ai chef de munca…

Slujba iti ocupa o mare parte a timpului vietii si, de aceea, pentru a avea mai multa grija de tine, cand esti la job fa-ti treaba cum trebuie dupa cum urmeaza:

Tine o poza a unui proiect la care lucrezi ca wallpaper pe desktop

De exemplu, poti face un print screen la unul din tabelele care iti mananca nervii. Cei care vor trece pe langa tine vor crede ca lucrezi de zor si s-ar putea ca si seful sa-ti mai aduca aminte de pauza.

Serveste pranzul in fata calculatorului

Seful trebuie sa te vada mereu saritor si gata de actiune, indiferent de momentul in care el are nevoie sa il ajuti. Actiunea se aplica si in cazul in care tu iti servesti pranzul. Mananca in fata PC-ului si nu spune niciodata ca esti ocupat. In acest fel chiar si colegii te-ar putea compatimi cat de mult muncesti tu…. de nu iti iei nici macar pauza de masa.

mancare

Vorbeste codat la telefon

Vorbitul la telefon in timpul serviciului, dar in mod personal inseamna risipa de timp.

Pentru a nu ti se atrage atentia, fa un exercitiu si vorbeste codificat, astfel ca, din convorbirea ta, sa se inteleaga ca discuti probleme legate strict de job-ul tau.

De exemplu, in loc sa ii spui partenerei ca abia astepti sa va iubiti diseara, te poti folosi de numele unei prietene mentionand faptul ca vei trece pe la ea sa ii dai "pachetul promis" sau poti folosi orice alta idee interesanta.

la telefon

Trebuie sa porti mai mereu ceva cu tine, in maini: carti, mape sau foi

Exista vreo diferenta intre cei din imagine? Adica tu iti dai seama care isi cara lucrurile de nevoie sau care se preface? Nici noi!

Dupa cum se vede ei s-au intalnit si probabil rad unul de celalalt, stiind foarte bine motivele pentru care au mainile ocupate. Amatori, nu altceva.

Oricum, nu uita ca macar un carnetel si un pix sa ai la tine, pentru a parea o persoana interesata si ocupata, mereu pregatita pentru neprevazut.

Faptul ca faci ceva cu mainile creeaza impresia ca faci ceva anume cu acel obiect, ceea ce inseamna ca muncesti.

carat de mape

Tu ce metode aplici, la job, pentru a parea o persoana care munceste toata ziua?