Cum să rămîi fără prieteni

De: Mioara Tronaru / 10.11.2008, 00:00
Cum să rămîi fără prieteni
Sidney Young, tînăr scriitor ambi­ţi­os, vrea să devină celebru cu orice preţ. Ocazia perfectă se iveşte în mo­mentul în care este angajat la re­vista ”Sharps”. Aici însă, în ciuda ten­tativelor sale de a se adapta, perso­nalitatea sa arogantă şi arivistă cam enervează pe toată lumea.

Dar Sid­ney nu este foarte afectat, el îşi cau­tă în continuare sfertul său de oră de glorie. Filmul se inspiră din me­­mo­riile semiautobiografice ale scri­i­to­rului Toby Young. Acesta îşi po­­ves­teşte aventurile prin care a tre­­cut ca editor la ”Vanity Fair”, un­de încă mai circulă legende despre aro­­ganţa sa fără margini. Actorul Si­mon Pegg a fost ales să interpreteze rolul scriitorului. În toate peliculele în care a jucat, acesta s-a obişnuit să-şi bage nasul prin scenariu şi să mai modifice cîte ceva.

De această dată, contribuţia lui a constat în schimbarea prenu­me­lor personajelor principale şi a nu­melor revistelor. Pentru a-l in­ter­preta pe editorul re­vistei ”Vanity Fair”, Clayton Harding, Jeff Bridges a reuşit să nu mai se­me­ne cu el în­suşi, fiind de nere­cu­noscut. Kirsten Dunst, care mai fil­mase în Anglia, a acceptat cu plă­cere să se reîntoarcă în Londra, un­de se gîndeşte chiar să se instaleze de­finitiv.

Premiera: 14 noiembrie
TO: How to Lose Friends and Alienate People. Producţie SUA, 2008. R: Robert B. Weide.
Cu: Simon Pegg, Kirsten Dunst, Jeff Bridges, Danny Huston, Gillian Anderson. Distribuit de MediaPro Distribution