Cum să scapi de coșuri în 4 pași

Apropo.ro / 13.01.2015, 09:00
Nu ai nevoie de cele mai scumpe tratamente pentru a avea un ten curat și fără coșuri. Iată cum poți ține piept acestei probleme.

Când coșurile apar pe față sau pe altă zonă a corpului, de obicei este un semn pentru acnee, o afecțiune a pielii. Acneea nu este fatală, dar trebuie tratată cu grijă pentru a nu lăsa semne vizibile, cicatrici, în urmă.

Coșurile reprezintă o infecție a glandelor de la nivelul pielii care secretă sebum – și care se numesc foliculi. Chiar și firele de păr se pot infecta și genera o durere locală. Sebumul transportă celulele moarte prin acești foliculi către suprafața pielii. Prin ei cresc și mici fire de păr. Dacă acești foliculi sunt blocați încep să se formeze coșurile.

Coșurile pot apărea pe față, umeri, gât, piept sau pe spate unde se regăsesc numeroși foliculi, făcând din aceștia „puncte de atracție” pentru acnee.

Cele mai multe persoane vor să scape cât mai repede de această afecțiune și folosesc multe medicamente care pot avea și efecte negative. Până la medicamente există și alte metode naturale:

1. Evită carbohidrații simpli (glucoza, zaharoza). Aceștia nu ajută organismul. proteinele, fibrele și mineralele sunt absente de la o masă unde regăsim carbohidrați.

inghetata

Corpul nostru a fost setat să transforme carbohidrații simpli în glucoză, apoi ajung în sânge. Un procent ridicat de glucoză în organism este periculos pentru că poate împinge exigenul din sânge către creier și de aici mai este un pas până la comă. Insulina produsă de pancreas ajută organismul să scape de glucoza în exces. Aceasta este trimisă și altor celule ale organelor corpului, inclusiv pielii. Așa că moderația trebuie să facă parte din vocabularul și alimentația ta.

2. Bea apă. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Pentru ca ea să rămână frumoasă și sănătoasă este necesar să te hidratezi. De apă au nevoie și celelalte organe pentru a funcționa corect și mai ales pentru a scăpa de celulele poluate și toxine. Opt pahare de apă pe zi îți vor ajuta întreg organismul.

apa

3. Nu irita pielea. În efortul de a elimina cât mai repede coșurile de pe piele, anumite persoane ajung să-și rănească pielea, să o irite. Acest lucru este posibil cu produse de curățire a pielii. S-ar putea ca din dorința ta de a face bine, să execuți contrariul folosind chimicalele.

acnee

la fel se poate întâmpla și dacă încerci să-ți storci coșurile acasă. Poți lăsa în urmă răni vizibile.

4. Alimentează-te cât mai sănătos. Majoritatea celor care au acnee suferă de o deficiență a vitaminei A. Suplimentele zilnice cu această vitamină ar putea fi necesare dietei tale. Vitamina A (retinol) mai este numită și vitamina anti-infecții pentru că are rolul de a susține sistemul imunitar.

Găsim vitamina A în legumele, frcutele și alimentele de origine animală care au carotenoide, adică pigmenți care determină culorile roșu, portocaliu, galben: morcovi, spanac, ardei gras, roșii, castraveți, portocale, prune, etc.

alimente

Și lipsa vitaminei B2 (riboflavina) poate cauza probleme pielii tale. O găsești în spanac, salată verde, lapte de vacă, căpșuni, lapte de capră, sparanghel, țelina crudă, conopidă fiartă, etc.

Pe lângă toate acestea este necesar și un program lejer de sport. Vei face numai bine pielii și organismului tău.

În plus, poți consuma ceaiuri naturale – verde, mentă, mușețel, gălbenele, etc, care vor face minuni pielii tale. În acest timp este recomandat un machiaj cât mai natural.