Cum să scapi de melodiile care îți rămân în minte

Apropo.ro / 25.03.2013, 15:30
Cum să scapi de melodiile care îți rămân în minte
Se întâmplă uneori să îți rămână în minte câte o melodie de care să nu mai poți scăpa și să o fredonezi o zi întreagă până te enervezi. Există și antidotul perfect...

Îți poate rămâne în memorie ultima piesă pe care ai ascultat-o înainte să pleci spre birou, să cobori din mașină sau o piesă cu ritm enervant ascultată la radio. Efectiv toată ziua s-a întâmplat să fredonezi piesa, să o ai în minte, dar să nu mai poți scăpa de ea indiferent ce alte cântece ai asculta.

Problema pentru sindromul melodiei blocate se rezolvă dacă te ocupi de câteva jocuri ce îți solicită mintea. Rezolvă anagrame, puzzeluri, rebusuri, sudoku, etc.

Nu este o tragedie să nu mai poți scăpa de o anumită piesă pe care o reții, ci doar devine stresant și agasant.

Specialiștii ne asigură că acest „vierme al urechii”, poate fi combătut cu jocurile ce ne solicită mintea. Indicat ar fi să le poți rezolva chiar și verbal.

Ei specifică faptul că aceste jocuri ale istețimii nu ar trebui să fie nici prea ușoare, dar nici foarte grele, pentru a avea efectul așteptat.

Jocurile de cuvinte sau cititul unei cărți bune sunt indicate celor care vor să scape de viermii din ureche (piesele agasante)„, spune dr.Ira Hyman de la Universitatea Western din Washington.

Piese gen „viermi ai urechii” sunt considerate cele foarte populare, care sunt des difuzate pe canalele media:

– „Alejandro” și „Bad Romance” Lady Gaga

– „Call Me Maybe” Carly Rae Jepsen

– „Single Ladies” Beyonce

– ” She Loves You” și „I Wanna Hold Your Hand” The Beatles

– „SOS” Rihanna

– „You Belong with Me” Taylor Swift

– „Waterloo” Abba, și lista poate continua….

Ce melodii ați ascultat și nu ați mai putut scăpa de ele? Care a fost cea mai enervantă piesă?