Cum să scapi de răceală în 24 de ore

De: Carmen Ulian / 28.11.2014, 11:00
Dacă iei măsurile necesare de la primele semne ale răcelii o vei combate în 24 de ore ca și cum nici nu ar fi fost. Iată ce pași trebuie să urmezi.

Profesorul Ron Eccles de la Universitatea Cardiff ne oferă tratamentul perfect să scapi rapid de răceală. Mai ales acum că se apropie sărbătorile de iarnă și nimeni nu-și dorește să-și petreacă timpul în pat, departe de distracție și prieteni.

Astfel, profesorul Ron recomandă un duș fierbinte la prima oră a dimineții care îți va desfunda sinusurile. După duș este recomandat un mic dejun copios bun pentru îmbunătățirea stării în care vă aflați. Acesta trebuie să conțină suc proaspăt de portocale, vitamina C fiind foarte bună, și ceva antioxidanți precum fructele de pădure cu cereale.

portocale

Urmează apoi o baie de aburi bună pentru desfundat nasul și ameliorarea durerilor de cap. Mai poți adăuga un paracetamol, o aspirină sau un sirop de tuse dacă nu ai interzis de la medic să iei aceste pastile.

Deși nu ai chef de plimbare, puțină mișcare în aer liber nu dăunează înainte de a lua masa de prânz. Mișcarea îți poate îmbunătăți ușor starea de spirit.

La prânz poți servi o salată sănătoasă cu pui. Poți încerca și supa de pui cu legume. Conțin proteine care ajută sistemului imunitar.

Poți servi acum un ceai de plante sau alte lichide calde. Și un suc de portocale este bun, căci va ajuta la recuperarea mai rapidă.

supa pui

Rețete de supă de pui

La masa de seară încearcă alimente condimentate. Ingrediente precum ghimbirul, usturoiul sau ardeiul iute sunt cunoscute ca anti-virale și anti-bacteriene, și mai ales ajută la desfundarea sinusurilor. Condimentele pot ajuta la eliminarea germenilor din corp.

Înainte de culcare fă o baie relaxantă, ce ajută la eliminarea tensiunilor musculare, desfundarea nasului, și îmbunătățește somnul.

baie

Încearcă să dormi măcar cele 8 ore recomandate de medici, pentru a ajuta sistemul imunitar. lasă televizorul, facebook-ul sau cititul înainte de culcare, măcar pentru această zi. Evită și cafeaua sau alți excitanți care să-ți alunge somnul de recuperare.