Cum sa strici ceva bun…

Apropo.ro / 20.08.2006, 15:19
Cum sa strici ceva bun...
...din dorința de a-l face perfect. Aceasta ar fi concluzia unei drame romantice atipice, care începe cu finalul și care refuza convenționalul happy-end. Cuplați rapid - în pre-generic - în urma unei întalniri cu scantei la un meci tare, Gary și Brooke

…din dorința de a-l face perfect. Aceasta ar fi concluzia unei drame romantice atipice, care începe cu finalul și care refuza convenționalul happy-end.

Cuplați rapid – în pre-generic – în urma unei întalniri cu scantei la un meci tare, Gary și Brooke reușesc sa aiba o relație excelenta, subliniata (pe generic) de numeroasele fotografii care îi arata în posturi romantice ori la meciuri, în vacanțe, alaturi de prieteni sau langa pomul de Craciun, totul fiind ingenios ilustrat cu Queen – „You’re My Best Friend”.

Nimic nu pare sa poata strica aceasta idila perfecta, care are de toate, de la chimie între protagoniști la amintiri grozave, umor și intimitate. O cina festiva, la care sunt invitate ambele familii – ale lui Gary și Brooke – scoate însa la iveala scanteile aparent benigne care zac chiar sub armonia fara fisura a unui cuplu made in heaven.

La cateva secunde dupa plecarea musafirilor, reproșurile se ivesc rand pe rand din cutia Pandorei, iar ceea ce parea o înțelegere totala și reciproca se farama bucata cu bucata, progresiv ca la domino, sub privirile uimite ale spectatorilor și protagoniștilor deopotriva. Sigur ca The Break-Up nu inventeaza roata în materie de film de dragoste, iar problemele cuplului au fost abordate în cinema nu de azi, de ieri.

Însa regizorul Peyton Reed (autorul excelentului Down with Love) are suficienta inspirație și inventivitate pentru a te ține atent la faramarea acestei idile, pe de-o parte prin autenticitatea cu care surprinde punctul critic al destramarii, pe de alta parte prin ironiile livrate în rafala în razboiul dintre cei doi și mai ales prin sentimentele pe care le declanșeaza acesta.

Nici nu conteaza, în fond, de la ce fleac de pretext pornește avalanșa. Important e ca povestea confirma fragilitatea cuplului, în condițiile în care orgoliile a doi oameni reușesc sa-i raceasca pana la ostilitate: ea vrea ca el sa-și doreasca sa spele vasele, el vrea sa-i impuna ei programul și concepțiile de viața.

Daca vreți sa aflați care este verdictul , citiți cel mai recent numar al revistei.

Tags: