Cum sa supravietuiesti unui cutremur: Ghid de reactie (Video)

Apropo.ro / 29.04.2009, 12:42
Cum sa supravietuiesti unui cutremur: Ghid de reactie (Video)
SensoTV iti prezinta cel mai romanesc ghid de reactie, in cazul unui cutremur.

Nu fugi pe scari! Nu folosi liftul! Nu iesi afara! Nu arunca pisica pe geam!

In cazul unui cutremur, tot poporul este sfatuit ce sa nu faca si i se ofera mult prea putine posibilitati sa se fereasca, cum ar fi: ascunde-te sub o masa, stai sub tocul usii, indeparteaza-te de cladiri. Foarte util, nu?

Desi am trecut prin cutremure destul de puternice si ar fi trebuit sa cunoastem metode de supravietuire din greselile altora, se pare ca tot in stadiul de "habarnisti" suntem.

La fiecare cutremur vedem mereu la televizor cum se misca un ac pe hartie si cum explica un batran ochelarist ca sunt tensiuni ale placilor tectonice.

Intrebarea este: Cu ce ma incalzesc pe mine informatiile astea?

Eu vreau sa stiu ce sa fac daca ma prinde la birou, la etajul 10 al unei cladiri, daca ma aflu intr-un supermarket, intr-o benzinarie s.a.m.d.

Baietii de la Senso TV vin cu primul ghid video, online, care pregateste cetatenii Romaniei in vederea unui posibil cutremur. Umorul acestora va prezinta metode inedite de "anti-panica", pe care toti ar trebui sa le adoptam in timpul unui cutremur.

Asa ca, daca nu este cutremur acum, in clipa in care citesti acest articol, si nu ti-ai aruncat pisica pe geam, nu ti-ai batut vecinul de pe palier ca sa cobori inaintea lui, nu ti-ai luat laptop-ul in brate (ca ai rate la el si ar fi aiurea sa il pierzi) sau nu ai fugit cu marfa din magazin (ca nu se mai uita nimeni in cazul unui cutremur), urmareste mai jos unul din cele sase episoade SensoTV:

 

Pentru a urmari intreaga serie, click aici!

 

Pentru a intelege mai bine comportamentul romanilor, am facut mai jos un mic sondaj cu posibile actiuni in cazul unui cutremur si te invitam sa bifezi, mai jos, actiunea care te reprezinta!

Â