Cum să vă spălați și să vă îngrijiți cămășile elegante

Apropo.ro / 25.05.2021, 17:04
Cum să vă spălați și să vă îngrijiți cămășile elegante

Ați cumpărat o cămașă costisitoare și este timpul să o curățați. Acum ce faceți? „Cum se spală cămășile elegante” este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim. Ca bărbați, înțelegem cât de frustrant poate fi acest lucru, deoarece probabil am mai micșorat o cămașă sau două înainte. Cu îngrijirea adecvată, nu există motive să vă faceți griji atunci când vă spălați cămășile. Avem câteva reguli simple, metode și sfaturi pentru regimul de îngrijire a cămășii elegante. Urmați-le și veți avea acea senzație clară de îmbrăcăminte nouă, după fiecare curățare.

Cum să vă spălați cămășile elegante acasă

  1. Deschideți toți nasturii, nu uitați manșetele și gulerele.
  1. Îndepărtați orice suporturi de guler. Unele sunt lipite în guler, deci lăsarea lor înăuntru nu este o problemă.
  1. Pre-tratați orice pete cu detergent sau curățați petele (aveți grijă și testați mai întâi într-o zonă mică pentru a verifica rezistența culorii). Un produs extraordinar de încercat este un degresant. Acest produs funcționează excelent pentru pre-tratarea acelor inele dure din jurul petelor gulerului.
  1. Utilizați ciclul delicat (sau spălați manual dacă este disponibil) pentru țesături ușoare. Pentru cămăși de bărbați din țesături mai grele, alegeți ciclul normal.
  1. Apa caldă este perfectă pentru alb sau pentru culori deschise. Utilizați apă rece pentru culori închise sau culori care s-ar putea transfera.
  1. Pentru detergent, cel automat este o alegere excelentă. Evitați orice este pe bază de clor. Poate transforma acel albastru profund într-un albastru deschis, dacă nu sunteți atent. De asemenea, balsamul de rufe vă poate acoperi materialul, ceea ce face și mai greu să scoateți aceste pete, așa că folosiți-l cu precauție.
  1. Folosiți un ciclu de centrifugare pentru a scoate cea mai mare parte a apei din îmbrăcăminte, optând pentru o viteză mai mică pentru țesăturile delicate.
  1. Odată ce ciclul de spălare este complet, îndepărtați-le rapid. Lăsându-le să stea prea mult timp, țesătura va dezvolta cute.
  1. În loc să folosiți uscătorul, întindeți cămașa pentru a se usca. Folosiți umerașe rotunjite pentru a evita urmele ascuțite ale umerașului, odată uscate. Mai multe despre de ce uscarea este dăunătoare cămășii dvs. mai jos.
  1. Călcați cămășile în timp ce sunt încă ușor umede. Evitați amidonul, deoarece acest lucru se poate încorpora în cârpă și vă poate uza cămașa prematur.

Cum să vă spălați și să vă călcați cămășile elegante la curățătorie

  1.  Alegeți o curățătorie locală și cereți-le să spele și să calce mai întâi câteva cămăși de bărbați mai vechi. În acest fel, chiar dacă le deteriorează, nu veți pierde nimic prețios. Găsiți următorul cel mai bun agent de curățare sau efectuați o căutare rapidă pe Google pentru cele mai bine cotate locații.
  2. Uneori vor presupune că vreți să vă curețe cămășile la uscat. Asigurați-vă că le cereți o spălare și presare numai. Substanțele chimice pe care le folosesc pentru a curăța chimic pot fi dăunătoare țesăturii și pot lăsa cămașa lipsită de caracteristicile sale originale.
  3. Identificați petele dure. La asta se pricep și pot ajuta cu adevărat la eliminarea petelor supărătoare. Aveți grijă, îndepărtarea petelor lor are o potență ridicată, deci este mai bine să le cereți sfatul mai întâi.

Dezavantajele utilizării curățătoriilor chimice

Produsele de curățat utilizează o presă industrială grea și uneori aceasta poate deteriora sau chiar sparge nasturii sidefați ai cămășii. Nu numai atât, este posibil ca detergentul pe care îl folosesc să nu fie cel mai bun, mai ales că folosesc mașini de dimensiuni industriale mari pentru spălare.

Deși presarea este fantastică și nu se reproduce ușor acasă, vă recomandăm să vă călcați cămășile mai delicate și mai scumpe acasă.

Evitați uscatorul din rutina de îngrijire a cămășilor elegante pentru bărbați

Dacă nu sunteți presat de timp, lăsați cămășile afară din uscător. Aceste mașini răpesc de fapt umiditatea bumbacului, ceea ce va scurta durata de viață a unei țesături mai mult decât orice alt factor. Ca să nu mai vorbim de faptul că există o șansă bună să se contracte, lucru care poate modifica complet potrivirea cămășii preferate. Cel mai bine este să nu riscați.