Cum scapi de constipație – 6 laxative naturale

De: Mihaela Enache / 11.11.2013, 11:00
Cum scapi de constipație - 6 laxative naturale
Constipația nu vine singură. Aduce cu ea o mulțime de probleme de sănătate. Și nu numai!

Constipația poate fi foarte inconfortabilă deoarece duce la un stomac umflat, dureri abdominale și chiar un sentiment de golire incompletă.

Laxativele chimice pot provoca daune fizice precum un intestin leneș și oboseală și pot afecta rinichii și ficatul. Este întotdeauna de preferat să alegi laxative naturale. Iată o listă cu 5 laxative naturale pentru a scăpa de constipație.

1, Aloe Vera: Toacă o frunză proaspătă de aloe vera și mănâncă-o dimineața. Fii atent să nu înghiți mai mult de un sfert de cană de aloe vera pe zi.

2, Semințele de in: Acestea sunt cele mai grozave laxative naturale. Adaugă o lingură de semințe de in într-o cană de apă clocotită. Așteaptă 15 minute până se răcește apa. Bea apa cu semințe, o dată pe zi.

3, Varza: mănâncă frunze de varză proaspete sau prăjește-le. Varza te va ajuta să-ți menții un stomac curat.

4, Sfecla roșie: aceasta conține enzime care pot contribui la accelerarea ieșirilor tale. Consumă sfeclă roșie nefiartă pentru cele mai bune rezultate.

5, Hreanul: adaugă o lingură de rădăcină de hrean într-o ceașcă de apă clocotită. Bea de trei ori pe zi. Hreanul reglează și echilibrează sistemul metabolic.

6, Un măr după masă: fă-ți un obicei din a mânca un măr după masa de prânz, (de preferat) în fiecare zi. Merele sunt o bună sursă de fibre și sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de golirea intestinelor. De asemenea, îmbunătățește digestia.