Cum scapi de punctele negre – 11 trucuri simple

De: Carmen Ulian / 04.10.2014, 18:00
Cum scapi de punctele negre - 11 trucuri simple
Punctele negre este o problemă comună adolescenților, dar și a persoanelor cu tenul gras. Iată câteva trucuri despre cum să le elimini.

Punctele negre mai sunt cunoscute și sub denumirea de comedoane deschise, foliculi cu o deschidere mai mare decât în mod normal. Ele conțin dopuri de sebum și celule moarte care au suferit o reacție chimică ce va duce la oxidarea melaninei, oferind în final materialului din folicul culoare închisă, neagră.

Punctele negre sunt inestetice, dar poti scăpa de ele printr-o vizită la cosmeticiană sau apelând la câteva maști preparate acasă. În plus, pe piata exista si produse care ajuta la eliminarea lor, precum benzile pentru puncte negre. Desigur, igiena este importantă în acest caz.

Există însă și posibilitatea de a te descurca singur, acasă, profitând de alimentele de sezon sau de cele din frigider sau cămară.

Trucuri simple să elimini punctele negre:

1. Baie cu aburi – așa se dechid porii blocați, după se șterge fața cu un prosop, și apoi clătești tenul cu apă rece pentru a se închide porii.

2. Spală fața cu 1 lingură zeamă de lămâie și un pahar de lapte fiert. Repeți procedura de câte ori vrei pentru rezultate bune.

3. Se amestecă puțină sare cu miere și zeamă de lămâie, iar pasta rezultată poate fi folosită ca scrub pentru piele. Se clătește bine la final.

4. Se poate aplica miere caldă în zonele cu puncte negre. Se îndepărtează de pe piele, cu apă, după ce s-a uscat.

5. Se bate bine un albuș de ou după care se aplică pe zonele cu puncte negre. Se îndepărează după ce s-a uscat, cu apă.

barbat

Și bărbații pot avea probleme cu tenul

6. Se amestecă câteva linguri de iaurt cu coajă de portocală tăiată mărunt. Pasta se aplică pe piele, se masează gentil, după care se clătește cu apă.

7. Amestecă mălai cu puțin oțet, gen la două linguri de mălai se pun două de oțet. Pasta se lasă pe piele să acționeze până la 20 de minute, după care se clătește.

8. Amestecă sare cu pastă de dinți, apoi aplică pasta pe pielea cu probleme timp de 5 minute. Clătește bine cu apă rece să se închidă porii.

9. Pisează o roșie și aplică pe piele până la 20 de minute. Se clătește bine la final.

10. Amestecă în părți egale bicarbonat cu apă, pasta se aplică pe piele și se masează ușor. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se clătește bine cu apă rece.

11. Aplică miere simplă pe pielea cu puncte negre pentru câteva minute. Clătești la final.