Cum scapi de tusea seacă

De: Dragos Tanase / 26.03.2014, 15:00
Cum scapi de tusea seacă
Tusea seacă poate fi provocată de răceli, alergii, substanțe iritante (fum de țigară, praf, gaze de eșapament), bronhopneumopatie cronică obstructivă, astm sau chiar neoplasm pulmonar.

Este un act de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilor care irită căile respiratorii, dar dacă tusea seacă persistă mai mult de 4 săptămâni și este însoțită de mucozități verzui cu urme de sânge, trebuie să consulți de urgență un medic.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Însă, în cazul în care este vorba doar de o simplă răceală, te poți trata cu remedii naturiste preparate chiar în casă:

– Sirop de ridiche neagră

Ridichea neagră este un medicament natural care tratează tusea, dar are și proprietăți imunostimulatoare. Stoarce 2 ridichi negre medii și amestecă sucul obținut cu 1-2 lingurițe cu miere de tei. Se administrează câte 1 lingură la 1-2 ore.

– Ceai de ceapă

Pune pe foc o cratiță în care torni 1 cană cu apă și adaugi o ceapă medie în coajă. Lasă să fiarbă 10-15 minute, streacoară decoctul și bea, cu înghițituri mici, de 3 ori pe zi.

– Ceai de nuci

Pune la fiert 3 căni cu apă. Când dă în clocot, adaugă 5 nuci întregi spălate și crăpate în prealabil. Lasă-le să fiarbă 10 minute. Ceaiul obținut se bea călduț, neîndulcit.

– Ceai de plante

Ai nevoie de frunze de coacăze negre, pătlagină și podbal, în proporții egale. Pune-le într-o cratiță și acoperă-le cu apă clocotită. Lasă la infuzat 20-30 de minute cu capac. Consumă ceaiul după 3-4 ore de la preparare, de 3 ori pe zi.

– Lapte cu miere

Fierbe 500 ml de lapte, lasă-l să se răcească câteva minute, apoi amestecă-l cu 1 lingură cu smântână, 1 linguriță cu miere și un gălbenuș. Bea din amestec câte 80-100 ml de 5-6 ori pe zi.

– Aloe cu miere

Ai nevoie de 3 frunze de aloe, pe care le pui la frigider pentru 3 zile. Ulterior, pasează frunzele în mașina de tocat, amestecă-le cu miere și vin roșu în proporții egale. Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi. Pentru rezultate mai bune, planta de aloe trebuie să aibă cel puțin 3 ani.

– Inhalații cu uleiuri volatile

Pentru a calma tusea seacă, toarnă 2-3 picături de ulei volatile de eucalipt, pin sau cimbru în apă fierbinte și inhalează aproximativ 10 minute. Această metodă este ideală și pentru desfundarea căilor repsiratorii. Repetă procedura în fiecare zi, până când simptomele se vor ameliora.